Dům, ve kterém se nedaleko Cannes schovávala Brigitte Bardot, je na prodej. Ukrývá bazény i vinice

Dům, ve kterém se nedaleko Cannes schovávala Brigitte Bardot, je na prodej. Ukrývá bazény i vinice
Zdroj: www.christiesrealestate.com
Brigitte Bardot se v luxusním sídle za Cannes chtěla schovat před všemi paparazzi.Součástí vily jsou bazény, tři vinice nebo olivový háj.Švédský ekonom Bi Puranen sídlo nabízí za 6,48 milionů dolarů.Velkou chloubou sídla je i nádherné schodiště.+ 3 fotky+ 4 fotky

Brigitte Bardot je jednou z nejznámějších francouzských hereček všech dob. A také nejkrásnějších. Není proto divu, že vše, co je spojené s jejím jménem, je nesmírně lákavé. Najde se však i nějaký bohatý zájemce, který koupí luxusní sídlo, v němž se před lety ukrývala?

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 07. 08. 2020 11:17

Brigitte Bardot se proslavila nejen jako úspěšná herečka, ale také coby zpěvačka nebo modelka. Rodačka z Paříže, které bude v září už 86 let, byla jednou z neobletovanějších celebrit světa a její popularita je stále veliká.

Bardot potěšila chlapce z vesnice

A teď se prodává také luxusní dům, ve kterém Brigitte Bardot bydlela. Jedná se o sídlo, v němž našla útočiště poté, co se v roce 1957 rozvedla s Rogerem Vadimem. Tehdejší čtyřiadvacetiletá herečka se chtěla schovat před všemi paparazzi, a tak zakotvila ve vile na Côte d'Azur v Le Castelet v kopcích za Cannes.

„Brigitte Bardot byla v Le Castelet na jaře 1958, z čehož měla radost spousta mladých chlapců z vesnice. Jeden soused nám řekl, že lidé vyšplhali na stromy a zdi podél uličky, aby viděli filmovou hvězdu u bazénu. Možná to byl další důvod, proč hledala jinou vilu v kdysi ospalém St. Tropez,“ píše portál robbreport.com.

Olivový háj i tři vinice

Nádherné sídlo, které nabízí výhled na moře i hory, v současné době vlastní švédský ekonom Bi Puranen, jenž ho nabízí za 6,48 milionů dolarů. Vilu přitom koupil před dvaadvaceti lety a týdenní pobyty v ní stojí od 15 tisíc dolarů.

Rozloha celé nemovitosti je 1,46 hektarů a nabízí toho opravdu hodně. Její součástí jsou bazény, tři vinice, olivový háj, umělecké studio nebo kamenná věž. Samozřejmostí je i velká terasa, na které se může sejít až šedesát hostů.

Penzion s bazénem

Budova má čtyři podlaží a k jejím pýchám patří například zdobené schodiště nebo vysoké klenuté skleněné dveře, ze kterých se vychází na terasu. Části kamenných zdí sahají až do roku 1200, i proto majitel Puranen, který sídlo koupil v roce 1998, pracoval dlouhých třináct let na jeho opravě, během níž však vile ponechal její historický nádech.

Uvnitř objektu se nachází také moderní kuchyně, knihovna nebo koupelna, jež je obložená ručně vyráběnými dlaždicemi z Avignonu. V horním podlaží je navíc umístěný velký bazén, jehož součástí jsou i podvodní reproduktory. K sídlu přináleží i penzion s vlastním vyhřívaným bazénem nebo krbem.

Další fotografie luxusního sídla najdete zde:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články