Zuzana Kajnarová a Roman Říčař poprvé hrají manžele: Režisér se bojí, abychom se do premiéry nerozvedli

Zuzana Kajnarová a Roman Říčař poprvé hrají manžele: Režisér se bojí, abychom se do premiéry nerozvedli
Zdroj: Se souhlasem Divadla Radka Brzobohatého/SILVILA FOTILA
Herečka Zuzana Kajnarová se v nové divadelní roli líčí a češe ve stylu 50. let.Proměna Zuzany Kajnarové vždy nějaký čas zabere, protože účes je poměrně složitý.Výsledná americká pin-up dívka, ve kterou se Zuzanina divadelní postava tak ráda proměňuje.Ve hře Jsem doma, zlato se do padesátých let stylizuje i Roman Říčař.+ 6 fotek+ 7 fotek

Herecký manželský pár Zuzana Kajnarová (39) a Roman Říčař (44) spolu několikrát stáli na jevišti, ale nikdy ne jako manželé. To se teď změní díky hře Jsem doma, zlato, kterou v dubnu uvede Divadlo Radka Brzobohatého. Jak prozradili webu Lifee.cz, režisér dokonce začíná mít strach, aby se hlavní protagonisté do premiéry nerozvedli. Jak se společné zkoušení projevilo na jejich vztahu a co soudí o 50. letech, kterých se hra týká?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 17. 03. 2022 15:00

Rozhovor s hereckým párem probíhal na jeho nově zrekonstruované usedlosti Smilovický mlýn a domácí atmosféru ještě umocňovaly kostýmy, které při této příležitosti manželé oblékli.

Zuzana Kajnarová a Roman Říčař totiž právě studují novou divadelní hru Jsem doma, zlato, ve které ztvárňují manželský pár s poněkud zvláštní zálibou. Oblékají se a chovají, jako by žili v romantických padesátých letech. Šaty, make-up, auta, dokonce i domácí spotřebiče - to všechno musí být dobové. Zuzana působila v červených šatech s puntíky jako typická americká pin-up girl a byla v nich také nesmírně fotogenická.

Rozvod nám zatím nehrozí, ujišťuje Kajnarová

Ač je pro Kajnarovou a Říčaře ztvárnění manželského páru velkou premiérou, atmosféra u nich doma zatím nehoustne. A to vzdor faktu, že jejich profesní a soukromé životy momentálně splývají v jedno. „Nejenže si domů nosíme kousky textů, ono se občas hodí zacitovat, co člověk právě zkouší, ale zároveň si na zkoušky nosíme naše probíhající věci," líčí Roman Říčař.

S tím souhlasí i Zuzana. „Máme trochu pocit, že se pan režisér bojí, abychom se nepohádali nebo nerozvedli. Ale musím říct, že to nehrozí, protože zkoušení je velmi pohodové," uklidňuje všechny.

Hra se sice odehrává v současnosti, jejich manželský pár ale žije jako v padesátých letech. Cestovat v čase by nicméně Roman nechtěl. Představuji si, jak by mi třeba někdo v padesátých letech operoval slepé střevo. Jsem vděčný, že žijeme v této době," ošklíbá se. Podle Zuzany Kajnarové má jejich manželský pár zkrátka koníček, který je poněkud zvláštní. „Mají rádi stará auta, rozhodnou se postaru zařídit dům. Jenže když koníček přeroste ve fanatismus, začne to být nebezpečné," soudí.

Hvězda Specialistů se vrátí do svého rodiště

Zuzanu Kajnarovou také v létě čeká velký návrat do Ostravy, kde bude zkoušet Letní shakespearovské slavnosti. „Po čase se podívám do svého rodiště," libuje si. "Snažila jsem se vyvázat z natáčení, abych se mohla více věnovat divadlu, které jsem během Specialistů omezila. Chybělo mi to, divadlo je pro hereckou práci důležité," uzavírá Kajnarová.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články