Zuzana Kajnarová a Roman Říčař: Poskytli jsme svůj mlýn uprchlíkům z Ukrajiny, další jsou na cestě

Zuzana Kajnarová a Roman Říčař: Poskytli jsme svůj mlýn uprchlíkům z Ukrajiny, další jsou na cestě
Zdroj: Se souhlasem Divadla Radka Brzobohatého/SILVILA FOTILA
Manželé Roman Říčař a Zuzana Kajnarová pozvali Lifee.cz do svého mlýna ve Smilovicích v rámci prezentace nové divadelní hry Jsem doma, zlato. Herecký pár hru zkouší v Divadle Radka Brzobohatého.Zuzaně Kajnarové a Romanu Říčařovi pomáhali zrekonstruovat mlýn přátelé z Ukrajiny.Herečku Zuzanu Kajnarovou si diváci pamatují z pohádky Anděl páně nebo seriálu Specialisté.S manželem, hercem a hudebníkem Romanem Říčařem, se rozhodli ubytovat rodiny ukrajinských válečných uprchlíků.+ 2 fotky+ 3 fotky

Mezi známé tváře, které se rozhodly pomoci válečným uprchlíkům z Ukrajiny, patří také Zuzana Kajnarová (39) a Roman Říčař (45). Manželský pár jim poskytl ubytování ve svém nově zrekonstruovaném mlýně ve Smilovicích. Redakce Lifee.cz je zde navštívila a z místa vám přináší také fotografie.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 03. 03. 2022 08:00

Smilovický mlýn, kde jsme hereckou dvojici zastihli, je splněným snem, který Zuzana Kajnarová a Roman Říčař realizovali během pandemie covidu. Objekt prošel rozsáhlou rekonstrukcí a dnes ho manželé chtějí využívat k organizování workshopů nebo pronájmům.

Poskytnutí ubytování je pro Kajnarovou a Říčaře jen začátek

S rekonstrukcí jim velkou měrou pomáhali jejich přátelé z Ukrajiny, a tak pro ně bylo samozřejmostí nabídnout zde jejich rodinám ubytování v době válečného konfliktu.

Jednu rodinu se dvěma malými dětmi už jsme ubytovali a další jsou na cestě. Takto jim pomůžeme v prvních chvílích jejich pobytu v Česku, později bychom je rádi podporovali i jinak, třeba finančně. Chceme jim také pomoci sehnat trvalejší bydlení," uvedli manželé pro web Lifee.cz.

S rekonstrukcí jim pomáhali ukrajinští kamarádi

Muzikant a herec Roman Říčař jezdil do Smilovic už jako dítě k prarodičům a rekonstruovat zdejší mlýn se s manželkou rozhodli v době, kdy v Česku začala koronavirová pandemie„Dva roky jsem zde téměř každý den trávil s našimi kamarády z Ukrajiny. Jsou to lidé šikovní, skromní, chytří a pracovití. Jejich rodiny teď překračují hranice," vysvětluje Roman, že pomoc pro něj byla samozřejmostí.

Jak se hereckému páru rekonstrukce mlýnu zdařila a na čem momentálně pracují? Brzy se tam společně podíváme.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články