Hvězda seriálu Zákon a pořádek: Na hlavě má klikatou jizvu, připomíná obrovskou tragédii

Mariska Hargitay, Zákon a pořádek
Zdroj: showpix
Mariska Hargitay je americká herečka, která se proslavila rolí detektiva Olivie Benson v seriálu Zákon a pořádek. V pouhých třech letech ji však potkala tragédie...
...její maminka Jayne Mansfield, slavná herečka a playmate, zemřela během autonehody. Mariska a její sourozenci se tak museli dívat na to, jak umírá.
Mariska si na ten den nevzpomíná, připomíná jí ho však klikatá jizva na zadní straně hlavy.
Svého budoucího manžela, herce Petera Hermanna, potkala v seriálu Zákon a pořádek.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Herečka Mariska Hargitay prožila v dětství obrovskou tragédii, což jí dodnes připomíná klikatá jizva na zadní straně hlavy. O svou maminku tak přišla v pouhých třech letech. Co se tehdy v červnu roku 1967 stalo?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 13. 10. 2020 13:00

Mariska Magdolna Hargitay se narodila 23. ledna 1964. Je to americká herečka, kterou televizní diváci znají jako detektiva Olivii Benson z krimi seriálu Zákon a pořádek. Vystudovala Divadelní, filmovou a televizní školu UCLA. V roce 2004 se vdala za herce Petera Hermanna.

Po kom zdědila Mariska krásu?

Rozhodně po své matce Jayne Mansfield, se kterou ji, kromě krásy, pojí ještě jedna, tentokrát však poměrně děsivá věc. I Jayne přišla ve svých třech letech o jednoho rodiče, jen tehdy to byl pro změnu otec. Vystudovala Texaskou univerzitu v Austinu a Kalifornskou univerzitu v Los Angeles.

V roce 1955 se stala jednou z prvních Playmate časopisu Playboy. Pak se začala věnovat herectví. Objevila se v hudební komedii The Girl Can’t Help It, v parodii Will Success Spoil Rock Hunter si Jayne dělala srandu z reklam i samotné Marilyn Monroe. A konečně snímek Promises! Promises!, kde se Marisčina máma ukázala úplně nahá.

Osudný letní večer

Ten den se Jayne zrovna vracela z večerního vystoupení. V autě s ní jel její přítel Sam Brody a vzadu seděla Mariska se svými sourozenci Miklósem a Zoltánem. Auto narazilo do vleku, který za sebou táhl traktor. Jayne a její milenec zahynuli na místě. Její děti tak musely přihlížet tomu, jak oba umírají.

Jen jako zázrakem se třem sourozencům nic nestalo, měli jen drobná poranění. Sama Mariska si na autonehodu vůbec nepamatuje, vše jí jen připomíná klikatá jizva na zadní straně hlavy. “Musela jsem se s tím naučit žít,” svěřila se herečka. “Podvědomě jsem se snažila vyhýbat ztrátě a bolesti, ale časem jsem se naučila, že to nikam nevede.” 

Mezi nejkrásnějšími

V roce 2004 se Mariska provdala za herce Petera Hermanna. Svatba se konala v jednom kalifornském kostele. O dva roky později se jim narodil syn August. Kromě herectví vyniká Hargitay i v jazycích. Umí plynně francouzsky, italsky a také rodnou řeč svého otce, maďarštinu.

Svou kariéru započala v seriálu Falcon Crest. Později se objevila v Tequila a Bonetti. Roli si střihla i v megahitu z lékařského prostředí Pohotovost. Největší úspěch ale přišel až s pořadem Zákon a pořádek. V roce 2005 získala Zlatý glóbus. Tuto cenu věnovala své matce. V tomtéž roce byla časopisem People zvolena do padesátky nejkrásnějších lidí na světě.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Mariska Hargitay

Nova Action: Zákon a pořádek

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články