Lucie Bílá (57) hejty na sociálních sítích řeší rázně: Bez milosti je mažu, vyháním zlobivé děti z ráje

Zpěvačka Lucie Bílá vysvětluje Lifee.cz, jak to má se sociálními sítěmi.Lucie Bílá říká, že namísto Facebooku a Instagramu raději své fanoušky vidí osobně.Ráda se s nim setká na koncertech nebo se svém Divadle Lucie Bílé.Její divadlo je otevřeno všem, kteří chtějí zpěvačku vidět naživo.+ 8 fotek+ 9 fotek

Zpěvačka Lucie Bílá (57) vysvětluje v rozhovoru pro Lifee.cz, jak se vyrovnává se zlými komentáři na sociálních sítích. Říká, že jí nevadí kritika, ale zlí lidé, kteří přicházejí pouze plivat jed. Proč má raději osobní kontakt s fanoušky než sociální sítě? A proč se jim tak dlouho bránila?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 13. 06. 2023 08:00

Zpěvačka Lucie Bílá (57) v našem rozhovoru popisuje, jak matoucí mohou být komentáře nebo příspěvky na sociálních sítích. Jen na Instagramu ji sleduje více než 460 tisíc fanoušků. "Lidé někdy zareagují na něco, co jste tak ani nemyslela a naopak. Spousta věcí přitom umí zranit," zamýšlí se zpěvačka, která má o životě na svých sociálních sítích přehled, protože na nich sama komunikuje s fanoušky.

Psí štěkot ke lvu nedoletí, říká Lucie Bílá

"Snažím si některé ty komentáře nebrat osobně. Také jsem ta - pokud se to netýká ještě někoho jiného - kdo blokuje a maže. Vyháním zlobivé děti z ráje," přiznává Bílá otevřeně. Neznamená to, že by nesnesla kritiku. Ale nezajímá ji názor lidí, kteří chtějí jenom plivat jed.

"Protože jed nevytvoří nic jiného než další jed. Také se držím toho, že psí štěkot ke lvu nedoletí. A jestli chci být lvice, tak ta štěňátka nechám, ale ať si hrají jinde, u mě ne," směje se zpěvačka, která osobně dohlíží na to, aby mezi jejími fanoušky panovala přívětivá a pozitivní atmosféra nejen na koncertech.

Sociálním sítím se dlouho bránila a držela se osvědčené klasiky - webových stránek. Pak za ní přišel jeden z jejích spolupracovníků a založil s ní Instagram. "Dohnala mě doba," přiznává jedna z našich nejpopulárnějších zpěvaček. A vysvětluje také, proč sociální sítě nemusí. "Nemám ráda sociální sítě a všechno, co nám zrychluje život a krade to podstatné – zájem, pohledy do očí. Někdo hledá v mobilech, já raději hledám v lidech," říká Lucie Bílá, která na koncertech nechává svítit do publika, aby viděla tváře svých fanoušků.

Lucie Bílá nostalgicky vzpomíná na dobu dopisů

"Přes sociální sítě probíhá jistá forma komunikace s fanoušky. Beru to zároveň trochu jako hru, takže si tam do alba střádám své hezké fotky, ale že bych na tom stavěla? To zrovna ne," dodává zpěvačka upřímně a neodpustí si nostalgický povzdech. "To byla tak hezká doba, když byly jen dopisy. A když jsem potřebovala něco dohodnout, mohla jsem se s tím člověkem sejít. Všechno bylo klidnější, člověk měl čas na chyby i na to, aby je potom opravil, nebo si všechno rozmyslel," vzpomíná Lucie, podle které nás sociální sítě nutí častěji chybovat. "Teď je všechno tak rychlé, že člověk častěji zakopává. Je to jinak."

Lucie Bílá komunikuje s fanoušky osobně

Mnoho celebrit nechává své sociální sítě spravovat odborníky. Lucie si naopak zakládá na tom, že obsah tvoří sama - s pomocí fotografa. "Mám kolegu, který pro mě fotí a natáčí. Dává mi materiál, ale já si vybírám, co přesně se bude sdílet. Píšu popisky, komunikuji s lidmi, ale nemůžu říct, že je to zrovna to, co bych chtěla," vrací se Lucie k původní myšlence. Osobní kontakt s fanoušky jí internet nenahradí.

"Přemýšlela jsem nad tím, kde se vlastně cítím dobře. Měla jsem tu čest zpívat před 50 000 lidmi, ale co myslíte, kde se cítím nejlépe? V našem rodinném divadle," vysvětluje spokojená majitelka Divadla Lucie Bílé. Fanoušky v něm ráda osobně přivítá na jednom ze svých muzikálů, ať už je to Láska je láska, Maminy, nebo připravovaný projekt Srdeční záležitost. "Je pro 400 lidí, vidím je a můžu si s nimi povídat. Cítím, jakou mají náladu a co potřebují – jestli mám ubrat, nebo přidat, rozesmát je, anebo rozbrečet. To na sociálních sítích nevidíte..." dodává zpěvačka.

Související články

Další články