Lucie Bílá vyráží na turné s Čechomorem: V šatně mi nesmí chybět stůl a židle, abych mohla navlékat korálky

Zpěvačka Lucie Bílá zahájila před novináři spolupráci s kapelou Čechomor.První z jejich společných koncertů se uskuteční 28. června na pražském závodišti Velká Chuchle.Zpěvačka Lucie Bílá si spolupráci s Čechomorem domlouvala dlouhých 12 let, kdy se náhodně setkali na benzinové pumpě.Na turné ji pochopitelně bude doprovázet partner Radek Filipi.+ 5 fotek+ 6 fotek

Zpěvačka Lucie Bílá (57) vyráží v létě na turné po republice se skupinou Čechomor. V rozhovoru pro Lifee.cz odhaluje, co v žádném případě nesmí chybět v její šatně nebo jak cestování ovlivňuje její biorytmus a jídelníček. Kdo ji bude na turné oblékat? A co dělá posledních pět minut před začátku koncertu?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 19. 05. 2023 17:00

Lucii Bílou na koncerty dlouhodobě obléká módní návrhář Boris Hanečka, jehož služby si nemůže vynachválit. „Ale protože teď obléká na Slovensku paní prezidentku Zuzanu Čaputovou, nemá na mě tolik času,“ posteskla si Slavice nedávno v rozhovoru pro Lifee.cz. Teď spolupráci obnovili a na koncerty s kapelou Čechomor pěnice vynese právě jeho modely, které bude připravovat stylistka Sandra Žigová.

Na tiskové konferenci v Divadle Lucie Bílé zpěvačka dorazila ve světlém outfitu, ve kterým doslova zářila mezi členy Čechomoru, kteří se sladili do černé. Tento kontrast se zalíbil i Lucii, v barevném trendu proto hodlají muzikanti pokračovat i během koncertů. „Popravdě řečeno - dnes se tohle klukům natolik líbilo, že možná to tak bude, ano. Jde ale hlavně o to, s jakým pocitem tam přijdeme. Nejde o žádnou show, abych byla bůhvíjak ikonicky oblečená," vysvětluje Lucie.

Spolupráce s kapelou Čechomor prý vznikla velkou náhodou. Jak k tomu došlo?

Ano, potkali jsme se před dvanácti lety na benzinové pumpě a odpovídá to tomu, že když máte někoho potkat, tak ho prostě potkáte! A to kdekoliv.

Co hezkého vás teď společně čeká? Tuším, že to bude koncertní šňůra.

Je to tak, máme před sebou velké koncerty. První bude 28. června ve Velké Chuchli v Praze, další čtyři v srpnu. Dnes jsme se spontánně domluvili, že koncert uděláme i tady v Divadle Lucie Bílé a také něco u nás v Otvovicích. Protože když je něco pěkné, tak si to ráda přivedu domů.

To je ale velká změna oproti metalové kapele Arakain, se kterou příležitostně také vystupujete, je to tak?

Hudbu rozděluji na to, co mě baví, a co ne. Ale i ta, co mě nebaví, je určitě správná, jen není pro mě. Dokonce mám pocit, když jsem s klukama poprvé zpívala na zkoušce, jako kdybych to už dávno měla v repertoáru. Nemusela jsem se učit ani texty. Lidová písnička je tak krásná, lidi uklidní a dělá dobře na duši. Viděla jsem to i na své kapele, protože půjde o dvojkoncerty. Když jsme začali zkoušet, tak se usmívali a jásali. Bylo jim dobře. A to chceme převést i na posluchače.

Bude tam i nějaká novinka?

Čechomorská určitě. Písničky, které ještě nikdo nezpíval. Ale určitě zabékám i něco, co už kluci dávno v repertoáru mají.

Pánové se na tiskovou konferenci oblékli do černé, zatímco vy jediná záříte v barvách. Plánujete to provést stejně i na koncertech?

Popravdě řečeno - dnes se tohle klukům natolik líbilo, že možná to tak bude, ano. Jde hlavně o to, s jakým pocitem tam přijdeme. Nejde o žádnou show, abych byla bůhvíjak ikonicky oblečená. Jde o to, abych přinesla dobrou náladu a poslala ji do sálu.

Oblékat vás tedy bude tým, který vás běžně obléká na koncerty?

Už mám domluvenou schůzku s módním návrhářem Borisem Hanečkou a stylistkou Sandrou Žigovou. To jsou úžasní lidé, kteří mě vždycky oblékli nádherně. Ale jak říkám, tady je to mnohem svobodnější. Včera jsem se kluků ptala, co dnes budou mít na sobě. Řekli, že budou celí v černém, tak jsem si řekla, že já budu světlá. Tak uvidíme.

Co vám během koncertního turné nesmí chybět v zákulisí? Máte požadavky na konkrétní ovoce, vodu nebo kávu?

Já si všechno vozím s sebou. Něco asi ve smlouvě mám, ale není to moc hvězdnaté. Vozím si svoji kávu, svoji vodu a jestli něco opravdu potřebuji, tak je to stoleček a židle. Vždycky když přijdu, tak si tam dám všechny korálky a navlékám. Pět minut před začátkem koncertu se obléknu a jdu zpívat. Potom zase navlékám. Mě to totiž strašně baví. Ruční práce mi dělají dobře a třeba i na tiskových konferencích v mém divadle mě těší, že mám díky tomu pro novináře dárek. Naše turné s Čechomorem se jmenuje S láskou, proto máte v taštičkách náramky se srdíčkem. Takže jestli já něco v zákulisí potřebuji, tak je to stůl a židle, na kterou si sednu a mohu navlékat.

Máte během turné trochu jiný biorytmus? Například krabičky s jídlem s sebou?

Je pravda, že mám své rituály. Jestli něco zapomenu, tak je to právě jídlo, ale ne krabičky s korálky! Kdybyste to u mě viděli! Když korálky nakupuji, ptají se mě lidé, jestli mám také obchod. To jenom odpovídám, že ne, že jsem prostě blázen. Já když něco dělám, tak pořádně. A teď jsem objevila tak nádherné komponenty! Takže na svém fan shopu budu mít nové typy šperků - z toho mám radost. Důležité hlavně je, že je to charita. Já za ty peníze kupuji invalidní vozíky a už jich máme předaných asi 48. To mi dělá dobře.

Související články

Další články