Majstrštyk oznámil poslední tři představení: Detektivní komedie láká na vražednou frašku v divadelních kulisách

Majstrštyk oznámil poslední tři představení: Detektivní komedie láká na vražednou frašku v divadelních kulisách
Zdroj: Se souhlasem Divadelního spolku Laso
Divácky nejvděčnější inscenace divadelního spolku Laso Náhlá smrt aneb Majstrštyk se v květnu rozloučí s publikem.Herce během zkoušení nové inscenace pronásleduje tajemný vrah a likviduje jednoho po druhém.Tvůrci Majstrštyku stojí za inscenacemi Drazí pozůstalí, Popcorn nebo Rytíři kulatého stolu. Majstrštyk ovšem hodnotí jako nejpopulárnější u diváků.Herci si na jevišti často dělají legraci jeden ze druhého a jistě se ani derniéra neobejde bez nečekaných vtipných momentů.+ 1 fotka

Komedie americké autorské dvojice Billy Van Zandt a Jane Milmor Náhlá smrt aneb Majstrštyk se v pražském Divadle Na prádle v květnu rozloučí posledními třemi představeními. Divadelní spolek Laso láká na anglickou detektivku, ve které tajemný vrah likviduje jednoho herce za druhým. Kdo ze souboru nakonec přežije a vraha odhalí?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 09. 05. 2023 12:00

Oblíbená hra Náhlá smrt aneb Majstrštyk tematicky čerpá z oblíbeného subžánru „divadlo na divadle“ podobně jako třeba legendární inscenace Bez roucha nebo Hra, která se zvrtla. Českému publiku ji Petr Krajíček s Markem Králem představili v roce 2022. „Je to pro nás velká challenge, protože na bláznivou grotesku je snadné koukat, ale docela těžké ji dobře nazkoušet," nechali se už tenkrát slyšet tvůrci. Z ohlasů diváků je evidentní, že svoji práci odvedli na výbornou.

Vražedná fraška, ve které jde o život

Bývalá režisérská hvězda se zoufale chytá poslední naděje – inscenace tradiční anglické detektivky Náhlá smrt,“ popisuje spolek Laso děj své divácky nejoblíbenější hry. Jenže ten materiál, se kterým náš režisér musí pracovat – namyšlení herci, nefunkční kulisy, potrhlá autorka, pochybný producent… Inscenace se režisérovi drolí pod rukama a původní hra se čím dál víc mění ve vražednou frašku, ve které jde o život všem zúčastněným. Ale Show Must Go On. Za jakoukoli cenu.“

Poslední tři termíny hry Náhlá smrt aneb Majstrštyk

Není divu, že jde o hru, kterou si čeští diváci zamilovali. Komedie americké autorské dvojice Billy Van Zandt a Jane Milmor je hojně uváděna zejména v anglosaských zemích, ovšem herci z divadelního spolu Laso ji přenesli do tuzemských reálií. Často si navíc jednotliví účinkující dělají legraci také sami ze sebe. Ale všechno jednou končí, i ta nejbláznivější a nejkrásnější groteska.

Chcete-li se tedy i vy na chvíli odreagovat a od srdce zasmát, poslední tři představení divadelní hry Náhlá smrt aneb Majstrštyk proběhnou v neděli 21. května, pondělí 22. května nebo v úterý 23. května, kdy se v pražském Divadle Na prádle koná její oficiální derniéra. Vstupenky na všechna představení je možné zakoupit na portále Goout.net.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články