Martin Dejdar oslaví 30. výročí s manželkou Danielou: Jaký je jeho recept na spokojené manželství?

Martin Dejdar oslaví 30. výročí s manželkou Danielou: Jaký je jeho recept na spokojené manželství?
Zdroj: Herminapress
Po třech letech absence se Martin Dejdar se svou půvabnou ženou objevil na filmovém festivalu v Karlových Varech.Takto to Martinu Dejdarovi a jeho ženě Daniele letos slušelo na večírku v karlovarském hotelu Imperial.Pár si nenechal ujít ani večírek značky Campari, kde byl dress code, který nařizoval červený doplněk. Daniela Dejdarová s manželem se také začátkem léta objevila na premiéře muzikálu Marta na pražské Kampě.+ 11 fotek+ 12 fotek

Herec Martin Dejdar letos s manželkou Danielou oslaví třicet let od chvíle, kdy se do sebe zamilovali. Herec v rozhovoru pro Lifee.cz vysvětluje, díky čemu je jeho manželství specifické, a co by poradil párům, které spolu touží zůstat po celý život. Zásadní je podle něj tolerance, ale také žárlivost, bez které by vztah neměl dlouhého trvání.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 16. 07. 2022 12:30

O manželství známých osobností se mnohdy traduje, že nemívají dlouhého trvání. Může to být daň za slávu jednoho z partnerů, nebo odlišné životní tempo. Přesto v českém showbyznysu nalezneme hned několik harmonických párů, které jsou spolu dlouhá desetiletí a měnit na tom nic nehodlají.

Patří mezi ně také herec Martin Dejdar (57) se svou půvabnou ženou Danielou (51). Společně vychovali dvě děti, staršího Matěje (23) a mladší Sáru (16). Letos pár slaví třicet let od svého seznámení. „Jsme spolu od roku 1992, kdy jsem začínal nabírat intenzitu a směr ve své herecké profesi. V té době jsem se také teprve postupně stával populárním a slavným. Moje manželka je se mnou od začátku, byla u všeho," vysvětluje herec v rozhovoru pro Lifee.cz. Někdo by jejich manželství mohl srovnávat s manželstvím Dany Morávkové a Petra Maláska. Právě s Morávkovou se Martin Dejdar již brzy objeví na prknech pražského Divadla Bez Zábradlí.

Martin Dejdar o své ženě Daniele

Martine, jak se vám letos líbilo na filmovém festivalu v Karlových Varech?

Byl jsem tu po třech letech a víc než filmový festival už to na mě působí jako byznys festival nebo společenský festival, a to nemyslím nijak špatně. Chápu, že ta ekonomická stránka je prvotní a bez toho by festival fungovat nemohl. Klobouk dolů před celým týmem, že to dali dohromady. No a co si budeme říkat, bývá tam hromada lidí, kteří do kina nikdy nevkročili a žádný film neviděli. Je to o setkávání a potkávám tady lidi, které v Praze nemám šanci za celý rok potkat.

Jaké budete mít letošní léto?

Devatenáctého července odjíždím na desetidenní dovolenou, jedeme s manželkou do Bulharska k moři, letos poprvé jen sami dva.

Říkáte to velmi potěšeně.

To je pravda, protože to bude prima a bude to nezvyklé. Letos spolu budeme třicet let a úplně poprvé jedeme sami dva na dovolenou. Výročí už jsme stihli oslavit v červenci. Máme to 28 let od svatby a dva roky jsme spolu chodili, takže rovných třicet.

Máte nějaký recept na spokojené manželství?

Musí oba dva chtít, a také být vůči sobě tolerantní. To je základ.

U herců to občas bývá těžké.

Jsme spolu od roku 1992, kdy jsem začínal nabírat intenzitu a směr ve své herecké profesi. V té době jsem se také teprve postupně stával populárním a slavným. Moje manželka je se mnou od začátku, byla u všeho. Nepřišla do něčeho, co by jí bylo cizí, co by neznala nebo co by ji mohlo iritovat. V jiném systému už ani není schopná žít. Díky tomu je u nás všechno jednodušší. Byla u celého mého vývoje, u mých velkých zásadních rolí.

Takže na sebe nežárlíte?

Rozhodně na sebe nežárlíme nezdravě. Nikdo nemůže říct, že na svého partnera vůbec nežárlí, protože to by znamenalo, že jste si ho přestali vážit. Zdravá žárlivost a samotný fakt, že vám na tom druhém člověku záleží, to je vždycky dobře. Kdyby vám na tom partnerovi přestalo záležet, tak vztah nemá smysl a je odsouzený k zániku.

Martine, přijal jste nabídku Jana Svěráka a Tomáše Kluse a účinkujete v jejich muzikálu Branický zázrak. Zvažoval jste to dlouho?

Tomáš Klus má specifický styl hudby, který se mi ale velmi líbí, já s ním souzním. Tohle představení hraju moc rád, protože je to něco úplně jiného, než to, co se běžně dá vidět na českých pódiích. Vždycky mě baví dělat něco jinak. Jsem rád, že se toho můžu účastnit. Je vidět, že jsou to zkušení matadoři a Tomáš je na jevišti jako doma. Je něco jiného hrát divadlo a zpívat na koncertech, ale Tomáš už divadlo hrál i u nás v Ypsilonce. Bylo to odsouzeno k úspěchu.

Nemohu se vás také nezeptat na velmi aktuální téma, kterým je válka na Ukrajině. Prý jste se rozhodl podpořit ukrajinské nemocnice. Co vás k tomu vedlo?

Je to tak. Náš tým HC Olymp Praha se velice ochotně zapojil do veřejné sbírky na dialyzační jednotky pro ukrajinské nemocnice. Jednak proto, že dlouhodobě spolupracuje se společností Wero Holding a Nadačním fondem Fonte Vitae. V minulosti jsme se podíleli na několika společných projektech. A za druhé proto, že vidíme konkrétní pomoc s konkrétním cílem. Dialýza je pro miliony lidí záchrana života. Denně to vidím na řediteli a zakladateli Ypsilonky Janu Schmidovi. Také čtenáři Lifee.cz mohou pomoci zachraňovat životy. Veřejná sbírka má transparentní účet 123-6510700207/0100.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články