Jak dnes žije John Travolta: Být otcem je privilegium, říká slavný herec

John Travolta: Nejlepší tanečník Hollywoodu pečuje o dvě děti a létá s Boeingem
Zdroj: Profimedia/Česká televize/koláž Lifee
Horečka sobotní noci: Tony Manero (John Travolta) pracuje v drogerii a jeho život nikam nesměřuje. Ale když nadejde víkend......stane se z něj král parketu. Návraty do šedivé reality jsou dost bolestivé. John Travolta po čtyřech dekádách od Horečky sobotní noci (1977), kde ztvárnil energického a rozervaného mladého muže.+ 7 fotek+ 8 fotek

John Travolta byl hollywoodskou hvězdou první velikosti již od poloviny 70. let, kromě toho tančil a zpíval. Hercovo soukromí už tak veselé nebylo. Dvě ženy jeho života podlehly rakovině prsu a syn Jett zemřel v pouhých 16 letech.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 24. 06. 2022 15:15

Nejlepší tanečník Hollywoodu druhé poloviny 20. století, držitel Oscara za roli v klasice Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994), ale také osudem zkoušený otec a manžel... John Travolta zvládá víc rolí, než by se na první pohled mohlo zdát.

John Travolta a jeho rodina

Zatímco ve filmech je ho v posledních letech vidět méně, spoustu času tráví s rodinou. A neváhá se o to podělit také s fanoušky. Třeba na nedávný Den otců se od dcery Elly (22) dočkal na Instagramu dojemného vzkazu: „Tím, že jsi sám sebou, jsi mě naučil ty nejdůležitější lekce v životě. Děkuji ti za všechno, co děláš, a za to, že jsi můj přítel. Miluju tě tati❤️."

A John reagoval sdílením fotky se svým synem Benem (11) a prostým, ale silným sdělením: „Být otcem je privilegium. Miluji vás, děti moje..."

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený John Travolta (@johntravolta)

Ella a Benjamin pochází z Johnova manželství s herečkou Kelly Preston. Měli ještě syna Jetta, který ale zemřel v lednu 2009, když byla rodina na dovolené na Bahamách. Našli jej v bezvědomí poté, co se udeřil hlavou o vanu. Jett byl autista a podle magazínu People trpěl od dvou let vzácnou Kawasakiho nemocí, která se projevuje různými záněty.

To nebyla jediná ztráta v životě Johna Travolty. V červnu 2020 přišel i o manželku Kelly, po dvou těžkých letech prohrála boj s rakovinou prsu. Léčila se na různých klinikách, ale zesnula doma na Floridě. Stejnému onemocnění podlehla i herečka Diana Hyland, se kterou tvořil Travolta pár na konci 70. let.

Co dnes dělá John Travolta?

V roce 2016 dal o sobě vědět první sérií American Crime Story. Tu nejen produkoval, ale si v ní i zahrál právníka Roberta Shapira, který proslul obhajobou O. J. Simpsona. Od té doby se Travolta pohybuje takzvaně pod radarem.

Na radaru je naopak vidět jeho dlouholetá vášeň pro létání. Travolta už jako 22letý mladík získal licenci soukromého pilota a od té doby se pohybuje v oblacích. Letos v březnu dokonce získal kvalifikaci, aby mohl řídit Boeing 737, což je dopravní letadlo, s nímž se můžete setkat i na našich letištích.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený John Travolta (@johntravolta)

Ve věku 68 let je John Travolta hodně aktivní a nebylo by překvapením, kdyby se mu povedl další herecký návrat. Už jich zažil několik. Zatím si jej můžeme připomenout v disco klasice Horečka sobotní noci (1977), kterou odvysílá ČT 1 v sobotu ve 22:15.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: John Travolta

Aerotime.aero: John Travolta shares pride at adding 737 rating to his pilot license

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články