10 nejstabilnějších českých párů: Marek Eben s Markétou Fišerovou slaví už 40 let spolu

10 nejstabilnějších českých párů: Marek Eben s Markétou Fišerovou slaví už 40 let spolu
Zdroj: Profimedia
Petr Štěpánek a Zlata Adamovská se do sebe zamilovali během natáčení seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, kde hráli manželský pár Valšíkových. Josef Abrhám a Libuše Šafránková se seznámili v Činoherním klubu. Josef Abrhám byl tenkrát zadaný s Naďou Urbánkovou, takže lásku dlouhé dva roky tajili. Jejich manželství trvalo krásných 45 let až do odchodu národem milované Popelky. Dana Morávková a hudebník Petr Malásek prý dokonce zvítězili v jakési anketě o nejvíce nudný pár. Jak podotkla Dana Morávková v rozhovoru pro Lifee.cz, ty zábavné páry spolu většinou tak dlouho nevydrží. Sezdaní jsou 26 let. Eva Hrušková a Jan Přeučil svůj vztah neustále koření. Například tím, že si po bytě zanechávají zamilované vzkazy. Letos slaví 22. výročí svatby. + 6 fotek+ 7 fotek

Málokteré manželství by se v dnešní době dalo označit za bezproblémové a jen zlomek z nich poklidně přečká v páru dlouhé roky. Magazín Lifee.cz vám se zaměřil na manželské páry, které ustály krize i běžné denní starosti, které soužití dvou lidí provází. Mezi takové páry patří například Dana Morávková s Petrem Maláskem nebo Zlata Adamovská s Petrem Štěpánkem. Jaké je jejich tajemství?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 25. 05. 2022 12:00

Dana Morávková a Petr Malásek

Herečka Dana Morávková (50) je po boku svého manžela, hudebníka Petra Maláska (57) neskutečných šestadvacet let. Svatba proběhla v roce 1996. Jak herečka uvedla v rozhovoru pro Lifee.cz, ani jeden z nich netrpí žádnou ponorkovou nemocí, a dokonce zvítězili v jakési anketě o nejvíce nudný pár. Jak tenkrát reagovali?

„Myslím, že jsme byli s Petrem oba překvapení. Na druhou stranu – takové ty nejzábavnější páry, tak ty už spolu nejsou. Já si z toho dělám srandu. Víte, co umí bulvár," glosovala vtipně oblíbená herečka. Život dvou populárních osobností, které jsou 24 hodin denně na očích veřejnosti, si zkrátka žádá trochu jinou životní filozofii a přístup k manželství.

„Občas mám pocit, že tady s námi někdo bydlí a leží nám pod postelí, nebo sedí pod stolem. Netrápím se tím, nemá to cenu. Tolikrát už nás s Petrem bulvár rozvedl, ale oni čtenáři zase nejsou úplně hloupí," míní Dana Morávková. „Když nás potom lidé někde potkají osobně, tak přijdou na to, že jsme vlastně normální a spokojení."

Josef Abrhám a Libuše Šafránková

Nedávno zesnulý herec Josef Abrhám byl se svou milovanou manželkou Libuší Šafránkovou ztělesněním ideálního hereckého páru. Brali se v roce 1976, o rok později se jim narodil syn Josef, a bok po boku spolu v lásce žili pětačtyřicet let, až do odchodu Šarfránkové. Josef Abrhám odešel pouhý rok po její smrti, která s ním viditelně otřásla.

Pár se poznal v 70. letech v Činoherním klubu, často navštěvovali svá divadelní představení a dlouho si nesměle vykali. Důvod byl prostý - Josef Abrhám byl tehdy zadaný, žil už osmým rokem s Naďou Urbánkovou. Magické pouto mezi Libuší a Josefem nakonec vyhrálo a herec opustil slavnou zpěvačku a spojil svůj život s křehkou a národem milovanou Popelkou.

Marek Eben a Markéta Fišerová

Moderátor Marek Eben je s herečkou Markétou Fišerovou v manželství krásných čtyřicet let. Společně přečkali i těžké chvíle. Na začátku manželství přišli o dceru Terezku jen pár dní po předčasném porodu v sedmém měsíci těhotenství. V roce 1986, v den Markétiných 26. narozenin, Fišerovou postihla mozková mrtvice, která ji upoutala na invalidní vozík. „Odvezl jsem ji do nemocnice s tím, že něco špatného snědla, a druhý den ráno mi řekli, že je v bezvědomí a pravděpodobně to nepřežije,“ vzpomínal v rozhovoru pro Blesk moderátor na tragický den, který jim životy obrátil vzhůru nohama.

Zdá se, že všechny životní trable je ještě více spojily a Marek Eben o svoji manželku s láskou pečuje a čas od času se nevyhýbají ani společenským akcím.

Jan Přeučil a Eva Hrušková

Dlouhých jednadvacet let jsou spolu také herečka Eva Hrušková a vynikající rétor Jan Přeučil. O svůj recept na spokojené manželství se s veřejností rádi podělí. „Láska se musí pěstovat. Honzík říká, že vztah má být tvůrčí. Třeba si necháváme po bytě různé vzkazy. Například ,Tady je pusa pro mého Eváčka‘ a je u toho namalovaná pusa. Vzkazy si ukládám, je to milé,“ uvedla nedávno Eva Hrušková agentuře Herminapress.

Jan Přeučil její slova potvrzuje a dodává, že nejhorší je stereotyp a rutina, která podle něj dovede rozložit snad každý romantický vztah.  Náš vztah je tvůrčí. Hned na začátku jsme si řekli, že nejhorší je, když soužití zkornatí. Vztah je v podstatě divadelní představení. Stále se musí tvořit a být jedinečný – originální. Zapadnout do stereotypu je jednoduché,“ říká Přeučil v rozhovoru pro Blesk.

Které další slavné páry jsou stálicí v českém showbyznysu? Podívejte se do naší fotogalerie.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články