Dana Morávková a image femme fatale: Zeptali jsme se jejího stylisty, jak toho docílit

Dana Morávková a image femme fatale: Zeptali jsme se jejího stylisty, jak toho docílit
Zdroj: Se souhlasem Crullé
Herečka Dana Morávková nedávno představila svoji novou kolekci slunečních brýlí.Říká, že si nejvíce oblíbila design, který svým tvarem připomínal kočičí oči.Danu Morávkovou si většina televizních divaček pamatuje díky seriálu Rodinná pouta.Také v něm se Dana Morávková mohla pyšnit poměrně extravagantními brýlemi.+ 6 fotek+ 7 fotek

Působit jako femme fatale není pro spoustu z nás samozřejmé. Jak toho docílit, poradil čtenářkám Lifee.cz stylista herečky Dany Morávkové (50) Martin Brumerčík. Podle něj nezáleží ani tak na tom, co si vezmete na sebe, jako spíš na tom, jak to vynesete. „Nakonec stejně rozhoduje síla osobnosti," poukazuje.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 09. 05. 2022 08:00

Spousta zralých dam má pocit, že se pro ně nehodí výrazné barvy či korále. Stylista Martin Brumerčík má ale jiný názor. Ani po padesátce se těchto atributů bát nemusíte. Ba naopak. Záleží na jediném - jak je vynesete.

Jak byste zhodnotil styl herečky Dany Morávkové?

Formoval se dlouhé roky. Například její brýle, kterými proslula v těch seriálech. Opravdu si nemyslím, že by se měl člověk ze dne na den změnit nebo vyhazovat věci ze šatníku. Naopak mám rád věci, které jsou nadčasové a mohou se nosit opakovaně.

Jde v oblékání hlavně o pocit dobré nálady a sebevědomí?

Vy ženy samy nejlépe víte, že když vám to sluší, tak se cítíte hezky a stejně působíte i na své okolí. Dana to ví, proto se tímto směrem ubírá rovněž naše spolupráce.

Jakým způsobem řešíte specifika postavy, jakou má Dana Morávková?

U Dany Morávkové je specifická především její ženská postava - se všemi atributy, které se nabízejí. S tím vším se snažíme pracovat a zvýrazňovat to. Střih, podpatky... řešíme to klasickými oděvními triky.

A její nohy? Čtenářky webu Lifee.cz zaznamenaly, že její lýtka jsou na fotografiích nebesky krásná.

Pro zdůraznění nohou jsou velmi důležité boty. Pochopitelně, že čím vyšší je podpatek, tím líp. Nicméně chce to zvolit boty, které budou nositelné a pohodlné. Barvy lodiček také musejí ladit se siluetou. To, co chcete umenšit, zvolit ideálně tmavší, co zvýraznit, to světlejší. Pohrát si s optikou. Postavu je možné prodloužit siluetou - výstřih a podpatky. Pokud máte širokou a vlající spodní část šatů, měla byste zmenšit tu vrchní - a obráceně.

A co taková barva šatů? Záleží na ní vůbec?

Barva šatů určitě není otázkou věku. Jde o to, v čem se člověk cítí dobře. Každý z nás se dokáže postavit před zrcadlo a konstatovat, jestli to je, nebo není jeho styl. Cítím se v tom dobře? Je to mimo mísu? Nakonec stejně rozhoduje síla osobnosti. Člověk by měl být tvůrcem oblečení, nejen jeho doplňkem.

Dana Morávková preferuje kočičí tvar brýlí. Co je podle vás v roce 2022 trendy?

Jsou to výrazné a masivní brýle. Pořád ale musíme na člověka nahlížet komplexně. Trendy jsou fajn, ale pokud máte drobnější obličej, měla byste investici do takových brýlí dobře zvážit. Určitě byste si nerada ubližovala. Radím slepě nenásledovat trendy a raději zvolit věci, které vám budou slušet.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články