Dana Morávková: S Janem Čenským už jsme manželé i mimo Ordinaci v růžové zahradě

Dana Morávková: S Janem Čenským už jsme manželé i mimo Ordinaci v růžové zahradě
Zdroj: Herminapress
Nezbytné rituály, které v žádné herecké šatně nemohou chybět. Jan Čenský takto popřál štěstí své kolegyni Daně Morávkové.Dana Morávková v zákulisí nové divadelní hry Mlčeti zlato.Herečka Dana Morávková vypadá stále výborně, kvete zřejmě i díky práci s oblíbenými kolegy.Dana Morávková a Jan Čenský už nehrají manželský pár jen v Ordinaci v růžové zahradě.+ 6 fotek+ 7 fotek

Herečka Dana Morávková (50) je s Janem Čenským (60) už dlouhé roky profesně spjatá díky Ordinaci v růžové zahradě. Teď je můžeme vídat coby manžele také na divadelních prknech. A jak Dana Morávková webu Lifee.cz prozradila, žádná ponorková nemoc jim ve vztahu nehrozí.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 07. 03. 2022 12:00

Mlčeti zlato, tak se jmenuje nová komedie, kterou v minulém týdnu premiérově uvedlo Divadlo Lucie Bílé. Podtitulem hry je dovětek, že ne každá pravda je hezká, tak proč s ní chodit ven. V hlavních rolích manželského páru se diváci mohou těšit na Danu Morávkovou a Jana Čenského. Ačkoli spolu už dlouhé roky hrají v seriálu Ordinace v růžové zahradě, na divadelních prknech, navíc v roli manželů, se spolu potkávají vůbec poprvé.

Dana Morávková byla Čenského jasná volba

„Nejprve produkce oslovila Honzu a když se ho ptali, s kým by chtěl v této divadelní hře účinkovat, řekl, že se mnou. Velmi mě to potěšilo a moc mu za to děkuji," uvedla pro Lifee.cz Dana Morávková, „máme se hodně rádi a myslím, že na sebe slyšíme nejen v civilu, ale také na jevišti. Někdy si na sebe herci dlouho zvykají, aby působili jako manželský pár, ale nám to jde zcela přirozeně."

Ponorka nám nehrozí, tvrdí Dana Morávková

Herečka říká, že ačkoli se teď díky divadelnímu představení s Janem Čenským potkávají častěji, ponorková nemoc jim nehrozí. Naopak. To, že se známe, moderujeme spolu a natáčíme, našemu novému divadelnímu představení jen prospívá. To bych musela mít ponorku také na svého muže Petra Maláska, když jsme spolu šestadvacet let. A to tedy nemám," směje se sympatická herečka.

Nová divadelní hra nás zavede do rodiny Gasparda a Clémence, relativně mladých seniorů se slušným důchodem, kteří žijí v krásném bytě a až na drobné neshody je v jejich životě vše zalito sluncem.

To se změní ve chvíli, kdy se stanou svědky hádky svého syna Lucase s manželkou Manon, jež odjíždí na dovolenou s milencem. Mezi Gaspardem a Clémence se tak rozvine vášnivá debata o tom, co bude dál. Názory si vyměňují stále rychleji, až začnou na světlo vyplouvat dávno zapomenutá tajemství.

Čím si Danu Morávkovou hýčkal manžel v začátcích vztahu?

A protože se děj odehrává ve Francii, nemohli jsme se Dany Morávkové nezeptat na její vztah k zemi galského kohouta a lahodného vína. Mám Francii moc ráda a Paříž, to byla destinace mých snů už od holčičích let. Když jsem dělala krasobruslení, ve Francii se konaly závody. Později jsem tam jezdila s dětskou lední revue. Navštívila jsem ji také s maminkou. A s Petrem. Zavítali jsme tam na první společný výlet na Prvního máje, když jsme spolu začínali chodit. Větší romantika už to být nemohla. Tenkrát mi tam koupil kytici konvalinek," vzpomíná herečka na chvíle, které by si s manželem rádi připomněli v dubnu, kdy se do Paříže chystají znovu. Samozřejmě pokud to situace ve světě dovolí.

Jak vypadala premiéra nové divadelní hry a kdo je tajemný muž s bílým vousem? Podívejte se do naší fotogalerie.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články