Nikola (35): V našem vztahu panuje ponorková nemoc. Manžela už nechci ani políbit

žena
Zdroj: Freepik.com

Nikola se ocitla ve zvláštní situaci. Má skvělého manžela, se kterým mají dvě děti, Radek je vzorný manžel i tatínek. Doma pomáhá, s čím je třeba. Mohlo by se zdát, že je to ideální stav. Nikola začala chodit do práce a možná právě s tím přišla změna. Jakmile Radka vidí nebo slyší, běhá jí mráz po zádech. Prožívá ponorkovou nemoc?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 12. 10. 2020 11:00

Radek je mým manželem krásných dvanáct let. Je to vzorný manžel, skvělý milenec a nejlepší táta na světě pro naše děti. O to víc mě trápí, že sotva ho vidím, běhá mi mráz po zádech.

Pocit úplného štěstí

První tři roky jsem se Radka nemohla nabažit. Byl pro mě velkým štěstím. Užívali jsme si vše, co jsme chtěli. Byla s ním veliká sranda, jeho vtipy nás provázely každým dnem. Když jsem zjistila, že jsem těhotná, ukázal další svoji úžasnou stránku. Nemohl se našeho syna dočkat.

Po narození malého Vítka byl vzorný táta. Nebál se syna přebalit nebo k němu v noci jít, když plakal. Nechával mě odpočívat i přes to, že chodil do práce, kde to neměl zrovna lehké. Kamarádky mi manžela záviděly a já byla ráda, že mám vedle sebe takovou oporu i v náročných časech.

Manžel se vším pomáhal

Slýchávala jsem, jak jsou kamarádky na domácnost samy. To nebyl můj případ. Radek neměl problém vůbec s ničím. Sám od sebe klidně vyluxoval, jel nakoupit a klidně i vyžehlil. Bral to jako samozřejmost, nemusela jsem se o nic prosit. Proto, když vyslovil přání mít druhé dítě, nebránila jsem se.

Druhá přišla na svět holčička Veronika. Byla podstatně hodnější než Vítek, i tak mi byl Radek velikým pomocníkem. Mohlo by se zdát, že bylo a je vše dokonalé. Děti rostly, dělaly nám radost, mateřskou dovolenou jsem si velmi užila. Přišel čas nástupu do školek a já začala chodit do práce.

Ponorková nemoc

Práci o děti a domácnost jsme si nenásilně rozdělili a dál žili spokojený život. Jenže já si najednou uvědomila, že když přišel Radek z práce a dal mi pusu, otočila jsem se a rty si setřela. Prošel kolem mě a pohladil mě po zádech, mnou projel nepříjemný mráz. Myslela jsem si, že je to jen špatný den.

Bylo to horší a horší. Jakmile si chtěl povídat, bylo mi zatěžko ho poslouchat. Vadil mi jeho hlas, smích a vtipy, které jsem dřív milovala. Vždy jsem se nemohla dočkat chvíle, až zmlkne. Nic špatného ale nedělal. Byl stále stejný.

Nejhorší to bylo asi v posteli. Nikdy dříve jsem sex neodmítala. Jenže v tomto období jsem hledala výmluvu za výmluvou, proč se nechci milovat. Najednou stranu jsem byla vždy ráda, když na sex nedošlo, ale vzápětí mi ho bylo velmi líto. Mám vedle sebe muže, o kterého by se jiné popraly, ale leze mi na nervy. Celý, od hlavy až po paty. Jeho řeč, jeho snažení, abychom byli šťastní.

Nemůžu vedle něj dýchat, být svá a uvolnit se. Musím mu říct pravdu, ale nevím jak, protože sama nevím, co to je. Bojím se, že udělám největší chybu svého života.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články