Šéfka s Kateřinou Winterovou: Pátrá po vrahovi svého muže, zatápět jí bude i Jan Čenský

Šéfka s Kateřinou Winterovou: Pátrá po vrahovi svého muže, zatápět jí bude i Jan Čenský
Zdroj: se souhlasem TV Nova
Šéfka: Vedoucí pražské mordparty Karla Langerová (Kateřina Winterová) je každým coulem profesionálka. Trápí ji však podezřelá smrt manžela Ondřeje. A tak se snaží případ vyřešit na vlastní pěst.Richard Čech (Jan Holík): Dlouholetý Karlin spolupracovník. Byl parťákem jejího manžela. Cítí se nedoceněný, protože i přes jasné výsledky ho nechtějí povýšit.Jan Trunpeta (Petr Konáš): Nováček na oddělení. I když působí naivně, je velmi bystrým policistou.Karel Straka (Jan Čenský): Vrchní státní zástupce s velmi dlouhými prsty. Ví, že má velkou moc a nebojí se ji používat.+ 2 fotky+ 3 fotky

Šéfka je nový kriminální seriál TV Nova s Kateřinou Winterovou, která si zahrála nekompromisní, avšak spravedlivou policistku. Co říká herečka o své postavě a jak se jí na natáčení spolupracovalo se skutečnými policisty?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 26. 02. 2022 11:00

Seriál Šéfka: Vedoucí pražského oddělení vražd Karla Langerová (Kateřina Winterová) se nemůže smířit se smrtí svého manžela Ondřeje, jenž byl zastřelen ve službě před čtyřmi lety. Případ byl velmi rychle uzavřen, a navíc jej označili za policejního zrádce, jehož likvidace "byla oprávněná". Karla ale této verzi nevěří a pátrá na vlastní pěst. K tomu musí ještě vyřešit několik vražd, jenž mnohdy končí překvapivým rozuzlením. Na první díl seriálu Šéfka se můžete podívat dnes ve 20:20 na TV Nova.

Šéfka Kateřina Winterová a její kolegové

Šéfka oddělení vražd Karla Langerová bere svou práci opravdu zodpovědně, a pokud něčemu přijde na kloub, zakousne se a už nepustí. „Karla je životem i svou prací ostřílená žena. Je docela přímá, ale zároveň lidská a snaží se vždycky najít pravdu,” říká o své postavě Kateřina Winterová.

Případy však neřeší sama, má k ruce dvojici schopných kolegů. Nejdůležitější je kapitán Richard Čech (Jan Holík). S Karlou ho totiž pojí silné pouto, byl parťákem jejího zesnulého manžela. Jan Trunpeta (Petr Konáš) nastoupil na oddělení poměrně nedávno. Jeví se však jako schopný policista, jemuž neschází kreativita.

Nechybí ani soudní lékařka Hana Skoumalová (Tereza Richterová) a státní zástupci, jednou nohou v šedé zóně zaparkovaný Karel Straka (Jan Čenský) a Marek Berger (Stanislav Majer), jenž má ke Karle velmi blízko. Někdy kvůli ní jedná v rozporu s tím, co mu velí jeho povolání.

Žena mezi policisty

Policejní prostředí bývá typicky mužské, zvláště na oddělení vražd. Kateřina Winterová ale vidí v ženském elementu přínos. „Myslím si, že je dobře, když se určité věci doplňují, když ženský princip doplňuje ten mužský a naopak. A není důvod, proč by to tak nemohlo být i na takovýchto pozicích. Práce na oddělení vražd je velmi krutá a málokterá žena touží ji vykonávat. Ale na druhou stranu může do týmu vnést jiný způsob uvažování a je schopná se vcítit do pachatelů, obětí i jejich rodin,” vysvětluje Winterová v oficiálních materiálech k seriálu Šéfka.

Herečka se na place setkala i se skutečnými policisty, kteří štábu pomáhali. Považuje je za vyrovnané osobnosti. Zároveň ale chápe, že je v této profesi nutné uzemňovat emoce a příliš se neangažovat, neboť by se z toho člověk mohl také zbláznit.

Zločin nikdy nespí

Karla Langerová bude mít hned v první části seriálu Šéfka plné ruce práce při vyšetřování podezřelého úmrtí mladé dívky. Čtyřiadvacetiletá Anna Hradecká je nalezená mrtvá pod balkónem svého bytu, důkazy nasvědčují tomu, že nejde o sebevraždu. Stojí za zločinem hříchy jejího otce, jenž je prominentním kuchařem, anebo někomu leželo v žaludku, že se Anně slibně rozjížděla kariéra investigativní novinářky? Zjistí Šéfka, kdo zabil dceru slavného šéfkuchaře?

Zdroje informací: 

Novaplus.nova.cz: Šéfka

ČSFD.cz: Šéfka

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články