Seriál Duch: Randall a Hopkirk po česku, ale s tragickým zpracováním, říkají diváci

Seriál Duch: Randall a Hopkirk po česku, ale s tragickým zpracováním, říkají diváci
Zdroj: se souhlasem FTV Prima
Seriál Duch: Radka (Marta Dancingerová) vede zátah na mafiánského šéfa Darka Besarabiče (Predrag Bjelac). Asistuje jí Emil Svoboda (Štěpán Benoni).Jenže se to celé tak trochu zvrtne...Emil je analytik, který není zvyklý vyrážet do terénu. A tak to také dopadne. V průběhu přestřelky je Darek zabit a Radčin parťák Emil skončí v nemocnici. Když se probere, zjistí, že vidí Darkova ducha...+ 2 fotky+ 3 fotky

Duch je nový seriál televize Prima, v němž se míchá kriminální žánr s nadpřirozenem a špetkou humoru. První epizodu si nenechalo ujít přes milion lidí. O čem je seriál Duch a co o něm říkají diváci?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 06. 02. 2022 12:00

Seriál Duch: Darek Besarabič (Predrag Bjelac) vládne tvrdou rukou podsvětí a když se jednoho dne chystá prodat náklaďák plný zbraní, došlápne si na něj Sekce organizovaného zločinu. Byť se mu to příčí, do akce je nasazen i vyšetřovatel Emil Svoboda (Štěpán Benoni), který se obvykle drží v zázemí jako analytik. Když Emila postřelí a probere se až v nemocnici, zjistí, že se kolem něj dějí zvláštní věci a vidí lidi, kteří by tam neměli být. Seriál Duch vysílá televize Prima každou sobotu ve 20:15.

Nový seriál Duch

Rok 2022 začaly televize nadílkou seriálů a zejména těch kriminálních. Česká televize uvedla výtečné Devadesátky, které dějově předcházejí slavným Případům 1. oddělení. Ale v programu má také Stíny v mlze, jež sice vznikly v neotřelém prostředí Ostravska, ale to je patrně jediné pozitivum.

Prima teď vytáhla do boje se seriálem Duch, který krimi žánr ozvláštňuje nadpřirozenem. Hned na začátku totiž zemře mafiánský šéf Darek Besarabič v podání srbského herce Predraga Bjelace. Vidí jej jen policejní analytik Emil (Štěpán Benoni), který se tak nedobrovolně stává jakýmsi médiem. „Predragovi se to hraje snadno, ale já jsem to měl těžší. Většinu scén jsem točil bez něj, což znamená, že vedu dialog s někým, kdo tam není. Předstírám. A on si pak přišel nakonec, stoupnul si tam, odříkal to a měl to hotový,“ cituje Benoniho web Iprima.cz.

Reakce diváků na seriál Duch

Na seriál Duch se podle serveru Mediaguru v sobotu večer podívalo přes 1,1 milionu diváků. Jaké jsou jejich reakce? „Hodně pomalej rozjezd s fajn nápadem, ale tragickým zpracováním. Něco, co by se dalo říct v deseti minutách, je roztáhnutý na dvoublokový reklamy. Doufám, že se to ještě trochu rozjede, protože nápad a koncept je fakt zajímavej," píše Rayen1 na filmovém webu ČSFD.cz

Další diváci přirovnávají Ducha k britské klasice Randall a Hopkirk, ve které byl jeden z dvojice soukromých detektivů rovněž duchem. „Randall a Hopkirk po česku, vypadalo to na zajímavý nápad. Ale zatím je k vidění jen parodie zásahu PČR a bláboly vyšetřovatelů... Je to opravdu komedie, Balkánci mezi sebou mluví česky s tím roztomilým pšízvukem..." dodává OtokPag.

Téměř všichni diváci se ale shodnou na jednom pozitivu - výkonu srbského herce Predraga Bjelace, kterého jsme mohli vidět jako Igora Karkaroffa, ředitele Kruvalské školy, ve filmu Harry Potter a Ohnivý pohár (2005). Bjelac ovšem není ve Čechách nováček, zahrál si ve Slunečné, Raplovi nebo Zločinech Velké Prahy.

Zdroje informací:

CSFD.cz: Duch

Mediaguru.cz: Sobotní večer pro speciál Na lovu, nad milionem i Duch

Iprima.cz: Predrag Bjelac a Štěpán Benoni jako duch a jeho médium: Jak se točí s postavou, která není vidět?

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články