Stíny v mlze: Divákům vadí babičky, naivita a herci, kteří předstírají Ostraváky

Stíny v mlze: Divákům vadí babičky, naivita a herci, kteří předstírají Ostraváky
Zdroj: se souhlasem České televize
Stíny v mlze: Kapitánka Magda Malá (Petra Špalková) se snaží skloubit fyzicky a psychicky náročné povolání s péčí o dceru Amálku.Petra Špalková si v seriálu Stíny v mlze zahrála i se svou dcerou Andělkou.Magdin nový kolega Martin (Jiří Vyorálek) má vedle práce policisty rodinné potíže. Snaží se udržet vztah s dospívajícím synem, který žije s jeho exmanželkou.Miroslav Hanuš si v krimi seriálu Stíny v mlze zahrál tajemného Hrbka, který se chce pomstít Magdě Malé.+ 3 fotky+ 4 fotky

Stíny v mlze odstartovaly televizní rok 2022 se sledovaností téměř 1,7 milionu diváků. Byť jde o velký úspěch, diváci jsou trošku rozčarovaní. Jaké jsou jejich ohlasy na seriál Stíny v mlze? A jak si dnes povede druhá epizoda s názvem Hlasy?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 10. 01. 2022 12:30

Děj seriálu Stíny v mlze: Ostravskou veřejnost trápí loupežná přepadení starých lidí. Magda Malá (Petra Špalková) proto zveřejní popis možného pachatele. Pak ale dojde k dalšímu napadení seniora, které tentokrát už skončí smrtí. Stojí za tím původní lupič, nebo jde o někoho jiného? Epizodu Hlasy ze seriálu Stíny v mlze odvysílá ČT 1 dnes ve 20:10.

Reakce diváků na Stíny v mlze

Tvl, fakt miluju, když herci z angažovaného pražského divadla jezdí dělat politickou osvětu do zaostalých částí republiky, třeba na Moravu nebo do Slezska. Přitom hrát to neumí, emoce to neumí dát najevo, šumluje to, mluví pražským dialektem (v Ostravě!), Špalková snad dokonce umí mluvit se zavřenou pusou," píše na ČSFD.cz filmový fanoušek s přezdívkou honajz. A není jediný, komu na seriálu Stíny v mlze vadí, že ostravské policajty nehrají místní herci. I další diváci připomínají, že v Ostravě je dost talentů.

Seriál by podle informací České televize měl přinést také pohled do soukromí kapitánky Magdy Malé v podání Petry Špalkové a dalších policistů. Jenže to patrně vypálilo trošku jinak. „Na pilotní díl celkem slabota. Celý vyzněl tak, že o hlavní případ téměř vlastně ani nešlo. Spousta slovní vaty - ty řeči u kávy o fázi vyšetřování byly až trapné. Rodinné trable zabraly půlku děje," píše rakovnik. A Mamlas dodává, že je to celé zdlouhavé a pomalé. „Moc zbytečného prostoru pro děti a babičky a jiné okrajové rodinné vykecávačky. Policistka se moc nehodí ke svému manželovi, vypadá jako jeho matka nebo hodně starší sestra."

Body za Miroslava Hanuše a Jiřího Vyorálka

Velkou část diváků seriálu Stíny v mlze odradil způsob zobrazení policejní práce, považují ho za naivní. „Na místě nálezu těla nikde bariéry, zajišťování stop stylem "hele, zakrvácená klec v příkopu u cesty" sem propadlo z nějaké parodie a patetické věty ve stylu "tuhle fázi vyšetřování nesnáším" z úst "zkušené a protřelé kriminalistky" trhají bránici," shrnuje neduhy seriálu flanker.27.

Diváci ovšem často pozitivně hodnotí Miroslava Hanuše, který se ve Stínech v mlze zatím jenom mihnul a v budoucnu má zatopit hlavní hrdince Magdě Malé. Palec nahoru dostal i Jiří Vyorálek za roli policisty Martina Černého. A to, že v první části s názvem Klec dostal nakládačku, vlastně moc nevadí...

Zdroje informací:

Česká televize: Stíny v mlze

ČSFD.cz: Stíny v mlze

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články