Stíny v mlze: Petra Špalková hraje ostravskou policistku, po boku má svou vlastní dceru

Stíny v mlze: Petra Špalková hraje ostravskou policistku, po boku má svou vlastní dceru
Zdroj: se souhlasem České televize
Stíny v mlze: Kapitánka Magda Malá (Petra Špalková) se snaží skloubit fyzicky a psychicky náročné povolání s péčí o dceru Amálku.Petra Špalková si v seriálu Stíny v mlze zahrála i se svou dcerou Andělkou.Magdin nový kolega Martin (Jiří Vyorálek) má vedle práce policisty rodinné potíže. Snaží se udržet vztah s dospívajícím synem, který žije s jeho exmanželkou.Miroslav Hanuš si v krimi seriálu Stíny v mlze zahrál tajemného Hrbka, který se chce pomstít Magdě Malé.+ 3 fotky+ 4 fotky

Stíny v mlze, tak se jmenuje nový kriminální seriál České televize, která se tentokrát vydala na Ostravsko. Drsné prostředí slibuje neotřelé případy, které bude řešit Petra Špalková v roli Magdy Malé. Ta je nejen policejní kapitánka, ale také matka.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 03. 01. 2022 14:00

Děj seriálu Stíny v mlze: Magda Malá (Petra Špalková) šéfuje ostravské policii, ale po všech stránkách náročnou práci musí skloubit s péčí o rodinu a malou dceru Amálku. Do toho přichází její nový kolega Martin (Jiří Vyorálek), který se snaží navázat kontakt se svým dospívajícím synem. Jak dopadne počáteční rivalita mezi Magdou a Martinem? Krimi seriál Stíny v mlze začíná dílem s názvem Klec dnes ve 20:10 na ČT 1.

Stíny v mlze a drsná Ostrava

Česká televize jako první seriál roku 2022 zvolila Stíny v mlze, které sice zapadají do současné vlny kriminálních příběhů, ale trochu z ní vybočují. Daří se jim to díky místu, v němž se odehrává všech 12 dílů. Moravskoslezský region nabízí nejen pochmurnější atmosféru, ale také témata jako jsou gangy motorkářů nebo dětí ze sídliště. Dojde i na youtubery a ilegální zápasy, které jsou náplní hned prvního dílu s názvem Klec.

Tvůrci na čele s režisérem Radimem Špačkem se snažili ponořit víc do soukromí postav. Nejde jen o vyšetřování brutálních zločinů, ale také o to, že i ženy a muži v uniformách jsou v první řadě lidé, kteří mají své soukromé životy. I když o uniformy vlastně bude tak trochu nouze. „Hlavní postava seriálu je žena, která řeší konflikt pracovního a osobního života. Ale pracuje v partě chlapů. Takže nosí kalhoty a saka, vše v jednom stylu,“ vysvětluje kostymérka Eva Kotková. 

Miroslav Hanuš proti policii

Stíny v mlze netvoří jenom tucet samostatných příběhů, celou sérií se vine plán zlotřilého vězně Hrbka. Ten se chce Magdě Malé pomstít a vyrovnat účty z minulosti. Není bez zajímavosti, že Hrbka si zahrál Miroslav Hanuš, který stál třeba v Případech 1. oddělení na straně zákona.

Petra Špalková s dcerou Andělkou před kamerou

Jedním z hlavním témat seriálu Stíny v mlze je rodina Magdy Malé v podání Petry Špalkové, která pečuje o malou dcerku Amálku. Tu si zahrála skutečná hereččina dcera Andělka Tichá. „Práce s vlastním dítětem byla obtížná i krásná dohromady. Přestože všichni ze štábu dělali vše pro to, abychom to mohly zvládnout co nejelegantněji a bez nervů, zbyla tam ještě spousta momentů, které byly náročné a vysilující,“ řekla Špalková pro Moravskoslezsky.denik.cz.

Andělka se prý zpočátku trošku styděla, ale pak stud překonala.Kromě toho, že je přirozeně dětsky spontánní, a před kamerou tudíž uvolněná, chovala se vlastně jako herečka," dodala Špalková. Samotné natáčení ovšem jednoduché nebylo, protože do něj zasáhly všechny tři dosavadní vlny koronaviru a natáčení bylo několikrát přerušeno. Přesto to malá slibná herečka zvládla na výbornou.

Zdroje informací:

Česká televize: Stíny v mlze

Moravskoslezsky.denik.cz: Nejdrsnější případy z Ostravska. Nový krimi seriál Stíny v mlze startuje už dnes, Zločiny z Ostravy. Stíny v mlze mají silný příběh, říká herečka Petra Špalková

Ceskatelevize.cz: Stíny v mlze těsně před startem: rušno v kostymérně i nad natáčecím plánem

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články