Adriana (41): Mám nového kolegu, který se mě snaží zesměšnit před ostatními. Každý den v práci je boj

žena, práce
Zdroj: Freepik.com

Adriana velmi dlouho usilovala o pracovní pozici, na kterou se nakonec dostala. Byly to roky tvrdé práce a příprav. Její veliký sen, který se konečně splnil. Na tomto místě je zhruba dva roky. Vnitřně si oddechla, že to dokázala. Nyní ale přišla zásadní změna v podobě nově přiděleného kolegy. Bohužel je z něj nešťastná, protože se jí snaží zbavit. Ustojí to?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 16. 10. 2020 11:00

Už když jsem končila studium na střední škole, věděla jsem, že budu studovat dál. Chtěla jsem ve svém životě něco dokázat. Časem jsem získala titul a šla si tvrdě po kariéře. Stálo mě to roky úsilí a osobního života. Teď se mi naprosto cizí muž snaží vše pošlapat.

Dlouho jsem dřela

Ve firmě, kde nyní pracuji na vyšší pozici, jsem skoro třináct let. Začínala jsem jako řadový pracovník. Bylo jedno, že mám vysokou školu. Zkrátka, abych se dostala nahoru, musela jsem začínat od podlahy. Nikdy jsem se nevzdala, i když některá období nebyla jednoduchá. Jakmile jsem na každé pozici prokázala svoje schopnosti, šla jsem po čase o stupeň výš.

Nepolevila jsem ani ve chvíli, kdy jsem se zamilovala a měla vztah. Na začátku jsem přiznala, jaké mám v budoucnu plány. Kamil to celé vydržel a dnes máme fungující manželství. Byl u splnění mých pracovních tužeb. Zdálo se, že si mohu vydechnout, protože jsem byla skoro na kariérním vrcholu.

Mladý kolega

Na jedné veliké poradě padlo rozhodnutí, že moji pravou rukou bude muž z jiné divize, protože o tom jednalo nejvyšší vedení. Nadšená jsem nebyla, snažila jsem tlačit na to, že to zvládnu i bez pomoci. Nešlo prý o moje schopnosti, ale o to, že je to volba z vyšších míst.

Druhý den mi byl představen můj nový kolega Ondřej. Nerada dávám na první dojem, ale u něj jsem cítila, že to nebude příjemná spolupráce. Byl sice pohledný, ale jakmile promluvil, bylo vidno, že je to arogantní stvoření. Naše sezení ukončil se slovy: ,,Od zítra to tady nabere pořádný směr, kolegyně.

,,Není třeba tu cokoliv měnit,“ odsekla jsem. Byl mi velmi nesympatický a jeho testosteron byl cítit na míle daleko. Měla jsem pod sebou skoro třicet podřízených. Polovina z nich seděla s námi na patře a ti na rozdíl ode mě byli z Ondry nadšení. Zaslechla jsem, jak říkají: ,,Konečně přišel mladý a svěží vánek.“

Snaží se mě obcházet

Mně začal neskutečný stres a nervy. Ondra do všeho šťoural, vše se snažil změnit. Často věci komentoval slovy: ,,To mohla vymyslet jedině ženská.“ Bylo evidentní, že je to na moji osobu. Porady s kolegy svolával beze mě. Mně přišla až závěrečná zpráva. Byla jsem vzteky bez sebe.

Vyzvala jsem ho na krátké sezení, abych si ho srovnala. Jeho chování bylo velmi sebejisté a lezoucí na nervy. ,,Víte, Adriano, už jste dáma v letech a nemáte ponětí o nových technologiích. Od toho tady teď budu já,“ řekl a odešel. Hodila jsem na dveře, které právě zavřel, desky, které byly nejblíž.

Arogantní floutek to je! Trpím. Bohužel, ostatní mu docela zobou z ruky, bez ohledu na to, že než přišel, měli jsme vztahy víc než dobré. Netuším, co jim nasliboval, ale musím něco urychleně vymyslet, protože cítím, že mi teče do bot.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články