Harry Potter a Ohnivý pohár: Boj o život hlavního hrdiny a tajemství jeho nahé scény

Harry Potter a Ohnivý pohár: Boj o život hlavního hrdiny a tajemství jeho nahé scény
Zdroj: TV Nova
Na konci titulků se můžeme dozvědět úsměvný fakt, že nebyl zraněn žádný drak. 
Celkem zazní ve filmu jméno a příjmení hlavního hrdiny 136krát. 
Za první čtyři díly přistály na kontě spisovatelky J. K. Rowling dva miliony dolarů.
Film byl do kin distribuován pod názvem Happy Days, aby se zamezilo pirátským kopiím.
+ 3 fotky+ 4 fotky

Harry Potter a Ohnivý pohár je tak trochu prokletý díl slavné filmové série o čarodějnickém učni. Hlavně pro herce Daniela Radcliffa, kterého jeho role málem stála život. Zkrátka ale nepřišla ani představitelka Hermiony. A jak to bylo se slavnou nahou scénou Harryho? Byl naostro, anebo šlo o trik?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 04. 12. 2020 16:00

Na Harryho Pottera a Ohnivý pohár se můžete podívat dnes ve 20:20 na TV Nova. Navzdory zlým snům se Harry vydává s Weasleyovými na famfrpálové mistrovství světa. Zahájení je vskutku velkolepé. Dojde však k přepadení, které má na svědomí skupina maskovaných čarodějů. Vyvolají paniku a na obloze vyčarují Voldemortovo znamení. To znamená jediné... blíží se temná doba.

Boj o život

Daniel Radcliffe se musel kvůli natáčení pod vodou zúčastnit potápěčského kurzu. A není se čemu divit. Celkově pod vodou strávil dlouhých čtyřicet jedna hodin. Bohužel kvůli tomu chytil nepříjemnou ušní infekci, a to hned dvakrát. Pořád to ale bylo zanedbatelné oproti tomu, co mělo teprve přijít.

Vinou špatné komunikace šlo herci doslova o život. Během scény u jezera dostal pokyn od potápěčů, aby se ponořil. Maximální doba pobytu pod vodou byla určena na 15 sekund. Když daný čas uběhl, dostal herec pokyn, že se může již vynořit. Shodou nešťastných okolností ale jejich signál pochopil tak, že má zůstat ještě ponořený. Přecenil své síly a po chvíli omdlel. Naštěstí se však díky včasně poskytnuté první pomoci znovu probral.

Tajemství nahé scény

Tak jak to bylo? Byl tedy Harry ve čtvrtém díle slavné ságy nahý, anebo šlo o trik? K nelibosti mnoha fanynek šlo bohužel o šikovnou vychytávku. Když se mladý čaroděj ponořil do obrovské vany, aby vyřešil hádanku, měl na sobě spodní prádlo tělové barvy, aby jako nahý jen vypadal.

Když už jsme u těch triků, vzpomínáte na obrovského draka s trny na ocase? Byla to dvanáctimetrová animatronická příšera, jejíž křídla ovládali loutkaři. Ocas se zase rozhýbal pomocí dlouhé tyče. Přední část bájného tvora se pak dodělala v postprodukci na počítači. Nutno dodat, že drak měl ještě k dispozici plamenomet, který dokázal dštít oheň až do vzdálenosti devíti metrů.

Hermiona v ohrožení a zděšení Islanďané

Namále měla i Hermiona. Když se poprvé ukázala v plesových šatech, všichni vydechli úžasem. Po pár krocích ale zakopla a zřítila se ze schodů. Naštěstí to i ona přežila.

Po dechu lapali i někteří háklivější Islanďané. Příjmení postavy Rity Holoubkové zní totiž v originále Skeeter a vyslovuje se „skíta“, což zní stejně jako islandský hanlivý výraz pro vykonání velké potřeby.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Harry Potter a Ohnivý pohár

TV Nova: Harry Potter a Ohnivý pohár

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články