Léto s kovbojem: Galantní Hanzlík, vystresovaná Kolářová a jeden úsměvný podfuk

Léto s kovbojem: Galantní Hanzlík, vystresovaná Kolářová a jeden úsměvný podfuk
Zdroj: TV Prima
„Byt nemáš...vařit neumíš...hezká taky moc nejsi.“

„Krasavče!“
„Já znám široko daleko všechny krávy, ale vás jsem tu ještě neviděl.“
„Já se sama sobě taky nelíbím, ale když se trochu přišmrncnu a namaluju, tak to není tak zlý...“
„Zato u vás je volů dost, co?“
„Volové jdou v útlém věku na jatka.“
„A že vás nechali vyrůst...“
+ 1 fotka

Romantika Léto s kovbojem byla pro herečku Danielu Kolářovou spíše noční můrou. Musela pendlovat mezi dvěma filmy a starat se o ročního synka. Měla však štěstí, že jejím hereckým kolegou byl Jaromír Hanzlík, který se k ní choval opravdu galantně. Jak celou situaci herečka zvládala? A jaký podfuk se skrývá na samotném začátku filmu?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 20. 11. 2020 16:00

Na romantickou komedii Léto s kovbojem se můžete podívat dnes ve 21:55 na TV Prima. Mladá psycholožka Doubravka se během pobytu na chatě seznámí s traktoristou Honzou Macháčkem, který musí dočasně pást stádo krav, neboť kvůli hloupé sázce přišel o řidičský průkaz. Honza je oproti jejímu příteli optimistický a bezprostřední, není tedy divu, že se do něj zamiluje. Jak to ale přijme její konzervativní rodina?

Takové léto raději už nikdy

„Bylo to šílené. Už nikdy bych nechtěla zažít takové léto,“ svěřila se herečka Daniela Kolářová. Natáčení Léta s kovbojem bylo pro ni neskutečně náročné. Musela totiž pendlovat mezi dvěma filmy. Souběžně ještě hrála v komedii Na samotě u lesa. A nejen to. K veškerému shonu jí přibyla starost o ročního synka.

Naštěstí jí štáb v obou případech vycházel maximálně vstříc. Vše se muselo perfektně zorganizovat. Když se točilo, staraly se o malého Šimona maskérky a kostymérky. „Vzpomínám si, že jsem musela malého vláčet do práce s veškerým vybavením a postýlkou. Bylo to těžké, ale také, svým způsobem, veselé,“ zavzpomínala známá herečka.

Galantní Hanzlík

Daniela Kolářová a Jaromír Hanzlík byli vždy sehraná dvojka. Ať už v Noci na Karlštejně, či Takové normální rodince. Kromě pracovního vztahu je pojil i vztah kamarádský, což se také ukázalo během natáčení filmu. Hanzlík měl nedaleko svou chalupu, a tak herečku pozval, aby se u něj na chvíli ubytovala a nemusela neustále dojíždět. Každý večer se pak nesl v duchu debat s režisérem Ivo Novákem, kdy se procházely záběry na druhý den.

A že to musely být pěkné večery. Ivo Novák patřil ještě do prvorepublikové gardy, uměl tak skvěle vyprávět. Za svou kariéru zažil nejednu historku. Byl také zastáncem přirozenosti a improvizace. Nelpěl tak na tom, aby se do puntíku dodržovaly dialogy ze scénáře. Díky tomu tak mohly vzniknout nesmrtelné hlášky, jako třeba: „Já znám široko daleko všechny krávy, ale vás jsem tady ještě neviděl.“

Raději zvolila záskok

Vzpomínáte si na úvod filmu, kde se ve vodě čachtá nahá dívka? Ti, kdo si mysleli, že jde o Danielu Kolářovou, se mýlili. „V tomhle jsem se nechala zaskočit,“ přiznala po letech herečka. Pád do rybníka byl proto také proveden v šatech. „Ještě, že jsme to dali hned napoprvé. Voda byla kalná a plná bahna. Museli by mě pak čistit a fénovat,“ dodala Kolářová.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Léto s kovbojem

TV Prima: Léto s kovbojem

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články