Jan Přeučil oslavil 85. narozeniny: Dramatické okolnosti je málem zhatily. Kdo slavný mu nakonec popřál?

Jan Přeučil oslavil 85. narozeniny: Dramatické okolnosti je málem zhatily. Kdo slavný mu nakonec popřál?
Zdroj: Herminapress
Herečka Ivana Chýlková patří mezi studenty, které Jan Přeučil učil na DAMU.Projekci dokumentu a možnost pogratulovat Janu Přeučilovi si proto Ivana Chýlková nenechala ujít.Zdeněk Rohlíček, syn Evy Hruškové, se svou manželkou Libuškou a dětmi.Po dlouhé době se ve společnosti objevila také herecká legenda Jaroslav Satoranský.+ 17 fotek+ 18 fotek

Jan Přeučil oslavil 17. února v pražské Lucerně 85. narozeniny. Oslava proběhla symbolicky při projekci dokumentu Vzpomínám si..., který mapuje hercovu životní dráhu, a přišli mu na ni popřát přátelé a známí. Jen pár hodin před akcí přitom nebylo jisté, zda se promítání vůbec uskuteční. Co se stalo?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 19. 02. 2022 08:00

Pouhé dva dny před projekcí totiž zloději ukradli kameramanovi dokumentu počítač i s paměťovým diskem. „Jel jsem do Lucerny s filmem a stavěl se na Harfě. Když jsem se vrátil k autu, disk s filmem tam nebyl! Vlastně nejen disk, ale zmizela i veškerá technika. Volal jsem režisérovi a přiznal, co se stalo. Naštěstí máme zálohu,“ svěřil se tiskové agentuře Herminapress kameraman, kterému tak vznikla škoda ve výši 100 tisíc korun.

Janu Přeučilovi přišly popřát Ivana Chýlková i Kateřina Brožová

Oslavenci Janu Přeučilovi raději celou věc oznámili až v den premiéry, o kterou nakonec pozvaní hosté díky záložnímu disku nepřišli. V Lucerně se tak se svým učitelem z DAMU po delší době setkaly například Ivana Chýlková nebo Kateřina Brožová, která ten večer odcházela mezi posledními. Herečka a zpěvačka Petra Černocká se nechala slyšet, že Jan je vzorem pro ostatní muže, a pochválila také jeho figuru, kterou si herec udržuje cvičením jógy, plaváním a dietou.

Přezdívku Johny Sprej vymyslel Jiří Bartoška

Magazín Showtime u při příležitosti narozenin Jana Přeučila prozradil, že se mu říká Johny Sprej. Tuto přezdívku mu prý kdysi přidělil Jiří Bartoška v Divadle Na zábradlí. Jak ostatně potvrdila Kateřina Brožová, říkali tak svému učiteli i během studií.

„Mám takový rituál, že musím mít na líčícím stolku absolutně všechno. Spreje, různé kolínské, líčidla. A Jirka Bartoška kolem toho chodil a říkal: ,Honzo, já když se na ten váš líčící stolek dívám, tak vy jste v podstatě takový Johny Sprej,'," vylíčil Přeučil okolnosti vzniku své přezdívky.

Na podzim se uskuteční další premiéra

Dokument Jan Přeučil - Vzpomínám si... režiséra Artura Kaisera do běžných kin nepůjde. K vidění bude pouze v artových biografech a později na televizní obrazovce. V říjnu však bude mít premiéru celovečerní koprodukční film Cirkus Maximum, kde se vedle Jana Přeučila objeví také Oldřich Kaiser.

Jak to gratulantům slušelo a kdo ze slavných přišel Janu Přeučilovi poblahopřát, na to se podívejte v naší fotogalerii.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články