Miroslav Donutil se prý setkal s poltergeistem: Hrnečky šílenou rychlostí létaly ze skříně, popisuje

Miroslav Donutil se prý setkal s poltergeistem: Hrnečky šílenou rychlostí létaly ze skříně, popisuje
Zdroj: Herminapress
Miroslav Donutil a jeho syn Martin si nově zahrají v připravovaném seriálu TV Nova Za domem v lese.Miroslav Donutil je na svého syna Martina pyšný.Martin Donutil se svou partnerkou Sárou Affašovou.Miroslav Donutil se synem a manželkou Zuzanou.+ 4 fotky+ 5 fotek

Herec Miroslav Donutil (72) začíná na jaře natáčet nový seriál TV Nova Za domem v lese. Tvůrci slibují, že se budeme bát, jelikož půjde o strašidelnou tematiku. Donutil, který si zahraje českého lovce duchů, se v rozhovoru pro Lifee.cz rozpovídal o tom, jak v sousedství jeho domu řádil svého času údajný poltergeist. Věří tedy herec na duchy?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 28. 02. 2023 08:00

V obci Bobrová na Vysočině, kde má herec chalupu, údajně řádil roku 2006 v jednom z domů poltergeist. Slovo pochází z němčiny, znamená hlučný duch a užívá se pro paranormální jev, při němž se v obydlích samovolně pohybují předměty. Na poltergeista dodnes vzpomínají zdejší usedlíci, včetně herce Miroslava Donutila, který má stavení v těsné blízkosti.

Událost nyní popsal webu Lifee.cz také sám Donutil, který si v novém seriálu zahraje záhadologa a lovce duchů. „To není otázka toho, jestli věříte," zamýšlí se herec. „Já osobně si ale myslím, že my se téhle podstaty asi nikdy nemůžeme pořádně a skutečně dobrat. Té se může dobrat jen ten Jaroslav, má seriálová postava, který tomu na rozdíl od nás, obyčejných lidí, rozumí."

Miroslav Donutil jako lovec duchů

Bude váš nový seriál z duchařského prostředí?

Takhle zjednodušeně bych to neřekl. Samozřejmě, že se tam také problematika nadpřirozených a těžko vysvětlitelných jevů a duchů objeví. Postava, kterou hraji, má schopnost tyto záležitosti řešit a pomáhat lidem, kterých se to týká. Bude to napínavé, zajímavé a vzrušující. Moc se na to těším.

Prý máte vy sám s nadpřirozenem vlastní zkušenost.

Ano, u nás na vesnici se to skutečně stalo. Když se v jedné místnosti objevila babička s vnoučkem, ze skříní začaly prudce vylétat hrnečky, talířky a šílenou rychlostí se rozbíjely o protější stěnu. Televize Nova to tenkrát natočila do zpráv a odvysílala, takže oni toho také byli přímými svědky. Prostě - takové věci se opravdu dějí.

Takže věříte na duchy?

To není otázka toho, jestli věříte. V seriálu, který připravujeme, je to vždy vysvětleno alespoň dvěma způsoby. Já osobně si ale myslím, že my se téhle podstaty asi nikdy nemůžeme pořádně a skutečně dobrat. Té se může dobrat jen ten Jaroslav, má seriálová postava, který tomu na rozdíl od nás, obyčejných lidí, rozumí.

Miroslav a Martin Donutilovi společně před kamerou

V seriálu si s vámi zahraje také váš syn Martin. Jakou bude mít úlohu?

Jeho postava se jmenuje Petr a je to mladý člověk, který se zničehonic zjeví v přítomnosti Jaroslava - nebudu více prozrazovat. A on ho přiměje k tomu, aby obnovil své schopnosti, na které chtěl dávno zapomenout a už se jim nechtěl věnovat. Díky němu své nadání vzkřísí a bude dál pomáhat lidem.

Nebál jste se spolupráce se synem?

Není to poprvé, co spolupracujeme, a já vím, že je moc šikovný. Hráli jsme spolu už mnohokrát - on hrál Amadea, já Salieriho a šli jsme si po krku, hrajeme spolu také ve Smrti obchodního cestujícího v Městských divadlech pražských, točili jsme spolu ve dvou seriálech. Pro mě to není za trest, naopak je to krásné, protože se díky tomu můžeme častěji potkávat. On je hodně vytížený, stejně jako já, takže tuhle možnost oba vítáme.

Je to váš herecký parťák.

To rozhodně ano a půjde o stejně velkou roli, jako je ta moje.

Jak je to s časovou náročností takového natáčení? Nelimituje vás to v další práci? Necítíte kvůli tomu únavu?

Ne, já už si nepřipouštím, že by mě něco limitovalo. Já jsem prostě starý člověk. Zatím vím, že budeme točit v květnu a v červnu, a potom ještě v srpnu a v září. To jsou krásné měsíce a bude hezké počasí, proto se na to těším i z tohoto důvodu. Pochopitelně, že jsem nemohl natáčet v současné době, kdy začínám zkoušet Čapkovu Bílou nemoc - to je velmi náročná věc a dělat k tomu víc věcí bych si netroufl. Ale až bude hotovo, můžu se pustit do natáčení.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články