Žaneta (55): Osvojila jsem si zatoulanou kočku. Kromě toho, že mi dělá společnost, má i nečekané schopnosti

Žaneta (55): Osvojila jsem si zatoulanou kočku. Kromě toho, že mi dělá společnost, má i nečekané schopnosti
Zdroj: Freepik

Dvojnásobné matce Žanetě dělá po smrti manžela společnost zatoulaná kočka, která jednoho dne vrněla u její branky. Ztracené zvíře si nakonec osvojila a získala k němu silný citový vztah. Postupem času zjistila, že její čtyřnohý miláček má magické schopnosti.

Jan Švanda
Jan Švanda 17. 01. 2023 17:00

Bydlím na vesnici v jednom malém domku se zahradou. Po manželově smrti jsem nějaký čas žila se svými dvěma dětmi, jenže poté, co odrostly a odstěhovaly se do svého, zůstala jsem v baráčku sama. Moje ratolesti mě sice často navštěvovaly, jenže když odešly, bylo mi vždycky strašně smutno.

Kočka si mě sama našla

Trápila jsem se a zatoužila po nějakém domácím mazlíčkovi. Zvířata miluji celý život. Dlouze jsem váhala, zda si koupit psa, nebo kočku. Nakonec to osud vyřešil za mě. Jednoho dne se totiž u mého plotu objevila rozkošná kočka se zelenýma očima. Pravděpodobně zatoulaná, nikdo ze sousedů totiž takovou neměl. Chvíli prosebně vrněla u vrat, až jsem ji pustila dovnitř.

Vklouzla na zahradu a uvelebila se v křesle, které jsem si tam připravila. Vypadala spokojeně, nic jí evidentně nescházelo. Nechala jsem si ji zatím u sebe a zkoušela najít jejího majitele. Rozmístila jsem po obci letáky s její fotografií, ohlásila nález na obci, jenže nikdo se k ní ani po dvou měsících nepřihlásil.

Přemýšlela jsem o tom a rozhodla se, že u mě zůstane natrvalo. Za tu dobu mi hrozně přirostla k srdci a nedokázala jsem si představit, že bych ji umístila do útulku. Dala jsem jí jméno Rozárka a absolvovala s ní prohlídku u zvěrolékaře, který mi sdělil, že je naprosto v pořádku. Měla jsem velkou radost, vždyť jsem našla spřízněnou duši, kterou jsem si tolik přála.

Kočka má léčitelské schopnosti

Brala jsem ji jako svoje třetí dítě. Byla přítulná a chodila se ke mně často mazlit. Rozuměla jsem si s ní, zkrátka paráda. Po čase jsem zjistila, že to není jen tak obyčejná kočka. K mému překvapení totiž disponovala léčitelskými schopnosti. Poznala jsem to poprvé před třemi lety, kdy mě rozbolelo břicho. Rozárka jako by moje trable vycítila, přišla za mnou a lehla si mi na bolavé místo. Neměla jsem tentokrát náladu si s ní hrát a hladit ji, ale jí to vůbec nevadilo. Ležela mi na břiše a já po chvilce vnímala zřetelnou úlevu.

„Přece není možný, že by to bylo její zásluhou?!“ říkala jsem si pro sebe. Jenže o svých schopnostech mě záhy přesvědčila znovu. Zhruba o dva měsíce později mě chytila pro změnu záda. Hrudní páteř. A zle! Ležela jsem v pokoji na koberci na břiše a nemohla se skoro hnout. Rozárka ke mně přišla a uvelebila se mi mezi lopatkami. Když po dvaceti minutách slezla dolů, největší bolest pominula. Nechápala jsem vůbec nic, Rozárka byla zkrátka léčitelka par excellence!

Prorokovala mi vnučku

Přitom nebyla pouze skvělý medicinman, ale také věštec. Jednoho dne se mi zničehonic objevila ve snu. Spatřila jsem ji na klíně nějaké roztomilé malé holčičky, na kterou s úsměvem dohlížela moje dcera Beáta (28).

Když jsem se probudila, polilo mě příjemné teplo. Na druhé straně jsem dobře věděla, že to byl jenom sen. Beáta sice tehdy randila s přítelem, ale děti neplánovali. Jenže brzy se děly věci. Šest týdnů nato mi dcera volala a radostným hlasem mi oznámila: „Mami, jsem těhotná, čekám holčičku!“ Tvrdila, že to ví už nějaký čas, ale graviditu tajila, dokud nebude znát pohlaví. Byla jsem zprávou nadšená, ale zároveň trochu vykolejená.

V tu chvíli jsem si uvědomila, že moje Rozárka má nadpřirozené schopnosti. Jsem si tím zcela jistá, byť mi nic dalšího od té doby už nepředpověděla. V současnosti jsem šťastná babička a moje vnučka mi hodně připomíná tu krásnou holčičku z mého snu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články