Vláďa (65): Po smrti manželky jsem myslel, že můj život končí. Pak jsem ale potkal spřízněnou duši

Vláďa (65): Po smrti manželky jsem myslel, že můj život končí. Pak jsem ale potkal spřízněnou duši
Zdroj: Pexels

Láska může kvést v každém věku. Panu Vláďovi před dvěma lety zemřela manželka. Myslel si, že už bude navždy sám. Pak ho ale syn přemluvil, aby začal chodit mezi lidi. A Vláďa na jednom z výletů našel spřízněnou duši.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 06. 11. 2022 13:00

S Aničkou jsme měli úžasný vztah. Byl jsem do ní blázen i po třiceti letech manželství. Děti nám často říkaly, že nám to závidí a přály si mít to doma stejné.

Manželka mi umřela

Je pravdou, že jsme se velice milovali. Málokdy se nám stalo, že bychom se hádali. Klíčem k tomu byla naprostá upřímnost. Nikdy jsme před tím druhým nic netajili. Říkali jsme si všechno. Já věděl, že ať jsem sebevíc smutný, tak u Aničky najdu vždycky podporu. A Anička ji měla u mě.

Avšak naše láska měla být ukončena. Anička před dvěma lety zemřela na rakovinu prsu. Byl jsem z toho zdrcený. Nemohl jsem pochopit, že je ke mně život tak krutý. Nechápal jsem, že ze všech lidí se to děje zrovna mě. Velkou útěchou mi byly děti a vnoučata.

Děti mi řekly, ať už netruchlím

„Máma už je přes rok po smrti,“ řekl mi před časem můj syn Tobiáš (32). „Vím, že jsi ji měl rád, ale co zkusit vídat se s někým jiným? Nebo aspoň vyrazit ven?“ zeptal se mě. Nejdřív jsem se na něj utrhl, že jsem už moc starý na to, abych někde s někým blbnul. A randění s radostí přenechám mladším.

Přes noc se mi ale jeho nápad rozležel v hlavě. Mohl bych víc chodit ven. V tom měl pravdu. S Aničkou jsme rádi cestovali a výlety jsme milovali. Po její smrti jsem toho úplně nechal. Bylo mi jasné, že je to škoda, a tak jsem se rozhodl s tím něco dělat.

Našel jsem si někoho nového

V komunitním centru u nás ve městě jsem zjistil, že pořádají výlety pro seniory. A tak jsem se na jeden přihlásil. Měli jsme jet na Karlštejn. Byl to velmi povedený výlet. A kromě zážitků jsem si z něho odvezl přátelství s Evou. Je stejně stará jako já a nedávno také ovdověla.

Máme toho spoustu společného. Rádi spolu trávíme čas a bavíme se snad o všem. Přišlo mi, že už nikdy v životě nepotkám lásku, že Anička bude navždy mojí jedinou. Ale pak se objevila Eva. Je úplně jiná a jsem s ní opravdu rád. Pokaždé, když se vidíme, cítím, že jsem šťastný. Nejlepší věcí na tom všem je, že i moje děti mi nový vztah přejí. Říkají, že si ho zasloužím.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články