Nikola (28): Odjela jsem do Londýna, abych si vyčistila hlavu. Nenapadlo mě, že tam potkám životní lásku

Nikola (28): Odjela jsem do Londýna, abych si vyčistila hlavu. Nenapadlo mě, že tam potkám životní lásku
Zdroj: Freepik

Nikola měla pocit, že posledních pět let ztratila. Měla práci, která ji nebavila, a byla sama bez partnera. Nakonec si jela udělat měsíční volno do Londýna. Našla tam muže svých snů a ví, že teď konečně žije.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 16. 07. 2022 07:00

Posledních pět let můj život za nic nestál. Neměla jsem stabilní vztah a žádný muž nebyl na obzoru. Měla jsem pocit, že žiju pořád ten stejný den. Jednoho rána jsem bouchla do stolu a rozhodla se, že se podívám na měsíc do Londýna. Kdyby mi někdo řekl, že právě tam potkám životní lásku, vysmála bych se mu.

Odletěla jsem na měsíc do Londýna

Moje dny byly pořád stejné. Ráno vstát a jít do práce, která mě nenaplňovala. Z práce rovnou domů a tam čekat na další nudný den. Občas jsem si zašla s přáteli na skleničku, nebo do kina. Jenže jsem chtěla od života něco víc. K tomu, abych se rozhýbala, mi pomohl konflikt s šéfovou.

Už jsem v té práci nechtěla být ani minutu. Domluvily jsme se na okamžitém odchodu. Mě se velmi ulevilo. I když jsem chtěla hledat novou práci, rozhodla jsem se, že si udělám měsíc volno. Poletím do Londýna a trochu vypnu. Žila jsem sama a měla poměrně dost našetřeno, takže jsem si to mohla dovolit.

Naplánovala jsem si, co všechno chci vidět. Patřila mezi to návštěva Buckinghamu, Big Benu, Britského muzea a mnoho dalšího. Zhruba v polovině pobytu jsem na jednom ze svých výletů potkala Jamese (30). Pomohl mi vyřešit problém u pokladny v muzeu voskových figurín. Celý den jsme kolem sebe kroužili a náhodně na sebe naráželi.

V Londýně jsem našla lásku

Bylo to velmi roztomilé, protože bylo patrné, že to není náhoda. Když jsem z muzea vyšla, byl mi hned za zády. Pozval mě na skleničku a já přijala. Moje angličtina sice nebyla na vysoké úrovni, ale vystačili jsme si. Hned na druhý den mě pozval na výlet. Ukázal mi mnohem zajímavější místa, než ta, která jsem doposud navštívila.

Zbylé dva týdny jsme byli každý den spolu. Nemusela jsem moc přemýšlet, abych věděla, že jsem v tom až po uši. Já se do Jamese zamilovala. V den odletu jsem brečela jako želva. Konečně jsem našla normálního chlapa a on žije tak daleko, honilo se mi hlavou. Několik týdnů jsme si pořád volali a já věděla, že to neskončilo.

Nakonec jsem v Anglii zůstala

A když se jednoho dne objevil u mých dveří, bylo jasno. My dva jsme si byli souzeni. Na oplátku jsem mu ukázala krásy České republiky. Poté jsme se oba vydali do Anglie. Byl to ten největší risk, který jsem ve svém životě podstoupila, ale vyplatil se.

Už dva roky žiji v Londýně. Mám práci, která mě baví. S přítelem pořád cestujeme a já se nestačím divit, jak je Anglie krásná. Díky němu se moje angličtina vyšplhala na vysokou úroveň. Mám spoustu nových přátel a poznávám věci, o kterých se mi ani nezdálo. Když si vezmu, že jsem původně jela do Londýna vyčistit si hlavu, a ono to skončilo takhle, musím se smát.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články