Alena (35): Záhadný muž u ohně mi věštil budoucnost. Nechápu, jak mohl všechno vědět

Alena (35): Záhadný muž u ohně mi věštil budoucnost. Nechápu, jak mohl všechno vědět
Zdroj: Freepik

Alena patří k vodáckým nadšencům. Krátce po maturitě vyrazila s kamarády sjíždět Ohři, kde jednoho večera potkala záhadného muže. Ten jí z dlaně vyvěštil budoucnost. Jak po letech zjistila, řada jeho předpovědí se naplnila.

Jan Švanda
Jan Švanda 24. 12. 2022 19:00

Vodáctví je mým velkým koníčkem. Odmalička jsem s rodiči a jejich známými sjížděla řeky v Česku a vždycky si přitom užila spoustu srandy. Bylo mi čerstvě devatenáct a já se rozhodla, že poprvé vyrazím jen s partou kamarádů. Čtyřdenní výlet na kánoích jsme si naplánovali na konec června. Hned po maturitě, kterou jsem mimochodem zvládla s vyznamenáním a za úspěšnou zkoušku dospělosti jsem si tak nadělila parádní odměnu.

Setkání s věštcem u ohně

Bylo nás dohromady osm a vybrali jsme si Ohři, kterou jsem z minulosti velmi dobře znala. Všichni jsme patřili do kategorie ostřílených vodáků a po celé čtyři dny se skvěle bavili. Vyřádili jsme se a srandy byla fůra. Na tuhle akci s odstupem času moc ráda vzpomínám. A nejen proto, že se uskutečnila krátce po maturitě a já vůbec poprvé jela bez rodičů. Důvod je ještě jiný.

V jednom kempu jsem totiž potkala podivného muže, který můj život dost ovlivnil. Byl už večer, chystala jsem se spát, když jsem v dálce uslyšela kytaru a příjemný klučičí zpěv. Nedalo mi to a šla jsem se tam podívat. Po 200 metrech jsem spatřila oheň, u něhož seděl pohledný muž, odhadem kolem třicítky. Byl tmavovlasý, měl pronikavé oči a krásně se na mě usmíval. Nabídl mi, ať si přisednu. Byl mi sympatický, takže jsem ani na vteřinu neváhala a zaujala místo vedle něj.

Dali jsme se do řeči. Představil se mi jako Josef. Tvrdil, že má rád vodu a cestování. Chvíli jsme se bavili, prohlížel si mě a pak se zeptal, jestli věřím na věštění z dlaně. Jestli mám prý zájem, řekne mi, co mě v životě čeká. Koukala jsem na něj vyjeveně, ale nakonec souhlasila. Hlavně ze zvědavosti. Navíc jsem byla sama, nezadaná a přála jsem si najít partnera na celý život.

Předpovědi mu zatím vycházejí

Vzal mi ruku do své a chvíli koukal do dlaně. „Už brzy poznáš někoho, s kým budeš velmi šťastná,“ potěšil mě na úvod. „Narodí se ti tři děti, dva kluci a holka,“ přidal a já se v duchu usmívala. Přece jen jsem byla single, na děti se v tu dobu ještě necítila, a tudíž jsem o nich ani nepřemýšlela. Byla jsem mladá, krátce po střední škole a měla zkrátka jiné starosti.

Přesto jsem ho nechala, ať ve věštbě pokračuje. Říkal mi, že budu mít nějaké problémy v budoucí práci, které ale překonám, a dočkám se prý povýšení. A že mě ve dvaapadesáti letech čeká smutná událost, a taky mi zdůraznil, ať si v zimním období dávám velký pozor na náledí. Poděkovala jsem mu za výklad, a protože mě už přemáhala únava, s Pepou jsem se rozloučila a vrátila se do stanu.

Ráno jsem zážitek líčila holkám, ale ty se tomu jen smály. „Tak ty si tady po večerech děláš výlety za krásnými senzibily, jo?“ rýpaly do mě. „A jakej byl? No, povídej,“ hihňaly se. Prostě puberťačky... Nechala jsem je na pokoji a radši změnila téma. Ostatně i mně se neznámý muž postupem času vytrácel z hlavy. Pak ovšem přišla osudná zima. Na schodech u našeho domu se utvořila ledovka a já uklouzla. Bohužel tak nešťastně, že jsem spadla rovnou na hlavu a způsobila si otřes mozku.

Po uzdravení jsem si vzpomněla na tmavovlasého chlapíka u ohně, který mě před zimou varoval. A vyšla i další jeho předpověď. V nemocnici jsem se seznámila se svým nynějším manželem, s nímž jsem si úžasně padla do noty. Něco jako když do sebe zapadnou dílky puzzle. V současnosti spolu vychováme desetiletého syna Radka a osmiletou dceru Julinku. Třetí dítě neplánujeme, takže to nevypadá, že Josefovi věštba s počtem ratolestí vyjde. I když, čert ví…

Každopádně některá jeho proroctví se naplnila a na záhadného muže z vodáckého výletu často myslím. Ohři a další české řeky jsem od té doby sjížděla už několikrát a sjíždím je i teď s rodinou, ale Josefa jsem už nikdy nepotkala.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články