Silvie (44): Do naší vesnice se přistěhoval podivný muž. Od té chvíle se lidé jen hádali

Silvie (44): Do naší vesnice se přistěhoval podivný muž. Od té chvíle se lidé jen hádali
Zdroj: Unsplash.com

Silvie bydlí s manželem na vesnici, ve které panují dobré vztahy. Nedávno se do vesnice nastěhoval cizí muž a společně s ním přišly problémy. Sousedé se najednou mezi sebou hádali a dělali si naschvály. Silvie začala shánět informace o novém sousedovi, kterému to dávala celé za vinu. Měla pravdu?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 28. 11. 2020 15:00

Bydlíme s manželem Jonášem (48) v menší vesnici. Jsme jedna veliká rodina. Každá z rodin zde bydlí po několik generací. Panují mezi námi velmi přátelské vztahy. To se ale nedávno změnilo.

Nový soused

Bohužel zemřel nejstarší obyvatel naší vesnice. Neměl už nikoho, byl zcela sám. Domek šel do prodeje. Chvíli trvalo, než ho někdo obydlel. Jednou při nedělní procházce jsem si všimla, že v domě se svítí. „Už tam asi někdo bydlí,“ strčila jsem do manžela. Navrhnul, abychom se šli druhý den představit.

Zaťukali jsme na dveře s bábovkou v košíku. Přišel nám otevřít pán, těžko mu hádat věk. Stál mlčky ve dveřích. Já mu podávala ruku, ale on dál nehybně stál. „Nepozvete nás dál?“ zeptal se manžel přátelsky. „Držte se od mého domu dál, jinak vás to bude mrzet. Vyřiďte to i ostatním,“ zabručel a prudce zavřel dveře. „Ten je tedy divný,“ pronesla jsem.

Při první příležitosti jsme to řekli dalším sousedům. Kamarádce Jarmile jsem se svěřila, že z něj mám strach. Děsila mě totiž jeho zloba v očích. Někteří se nenechali odradit a zkusili souseda vylákat na pár milých slov. Nepodařilo se to nikomu. Naše vesnice se začala postupně měnit. Atmosféra všude houstla, což se pochopitelně odráželo i na domácích zvířatech, která vycítí negativní energii.

Soused představoval zlo

Když jsme s naším psem míjeli dům, kde bydlel náš nový soused, začal velmi cenit zuby. Vrčel, nenechal se pohladit a poprvé za svých osm let po mně vystartoval. To samé mi druhý den vyprávěla Jarmila. Ta si myslela, že se její pes zbláznil. Stál jak přibitý u domu toho muže a vrčel. Začali jsme shánět informace o tom muži. Na starostovi bylo vidět, že nám nechce nic říct. Nakonec z něj vypadlo, že muž má za sebou velmi zvláštní minulost. Údajně prý byl členem jakéhosi spolku, který pracoval s negativními energiemi. Starosta nás vyzval, abychom na sebe dávali pozor. Naznačil, že muž může být nebezpečný.

Z přátelské vesnice se stalo bitevní pole. Lidé se mezi sebou začali hádat. Jeden soused házel exkrementy na zahradu tomu druhému, protože se mu podíval na ženu. My ženy jsme mezi sebou začaly také válčit. Nejhorší to bylo se zvířaty. Psi byli agresivní, a to hlavně na své páníčky.

Rozdělil naši vesnici

Vůbec jsem to nechápala. Pak jsem si dala do souvislosti několik věcí. Ten, kdo přišel do kontaktu s tím mužem, byl najednou jiný. Pojala jsem podezření, že náš nový soused skutečně umí manipulovat myslí a některé lidi tak doslova ovládá. Musela jsem obejít celou vesnici a vysvětlit jim, co se tady děje. Polovina vsi mi uvěřila a začala se tomu muži vyhýbat.

Ten zbytek mě měl za blázna. Naši vesnici to rozdělilo na dva tábory. Ti, co mi uvěřili, se dokázali vymanit z jeho moci a věci fungují jako dříve. O část své „vesnické rodiny“ jsem bohužel přišla. Hlavou druhého tábora je právě onen podivín. Zcela si je podmanil. Alespoň se snažíme vzájemně vyhýbat, aby konfliktů bylo co nejméně.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články