Jana (62): Měla jsem sen, ve kterém se mi nějaký muž snažil ublížit. Ráno jsem měla modřiny

Jana (62): Měla jsem sen, ve kterém se mi nějaký muž snažil ublížit. Ráno jsem měla modřiny
Zdroj: Freepik.com

Jana nesla ztrátu svého manžela velmi těžce. Chodila za ním velmi často na hřbitov. V období, kdy to byl rok, co odešel, se jí začal zdát divný sen. Nějaký muž ji ve snu škrtil. Zvláštní bylo, že mívala po ránu na těle modřiny. Při další návštěvě hřbitova se jí skutečně někdo pokusil napadnout. Mělo to něco společného se snem?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 10. 11. 2020 17:00

Jsem ve věku, kdy už člověk cítí stařecké neduhy. Bolí mě často záda, hůř se zvedám, ale co mi slouží pořád dobře, je hlava. O to hůř si vysvětluji svůj nevídaný zážitek.

Láska až za hrob

Jsem vdaná za muže, který už rok nežije. Manžel prodělal mozkovou mrtvici a bohužel nebylo cesty zpět. Tím, že to byla moje životní láska, těžko bych si zvykala na někoho jiného. Po jeho smrti jsem neměla v plánu nějakého muže hledat. Zůstala jsem tady sama se svými vzpomínkami.

Mám dceru, která nás potěšila vnoučátkem. Zaměřila jsem se tedy na něj. Pracovala jsem jen na částečný úvazek. Jinak jsem čas trávila s vnoučátkem. Velmi často jsem chodila manželovi na hrob, protože jen tam jsem se cítila dobře. Divné, že? Hřbitov lidé většinou vnímají jako depresivní místo.

Blížilo se výročí data, kdy manžel zemřel. Těžko jsem to snášela. Večer před tím jsem šla velmi brzy spát. Nebylo mi dobře, ale spíše po psychické stránce. Bylo mi najednou velmi smutno, protože mi to připomnělo poslední večer, kdy byl muž naživu. Bylo lepší to zaspat.

Noční můra

Usnula jsem na jeho straně postele. Chtěla jsem mít pocit, že je tam se mnou. Zdál se mi velmi živý sen o tom, jak mě nějaký muž škrtí. V tom snu jsem se jako starší dáma nedokázala dost dobře bránit. Probudilo mě to, že nemohu dýchat. Musela jsem se jít napít vody. Šla jsem si znovu lehnout. Sen se mi ale znovu vnutil do mysli.

Ráno při pohledu do zrcadla jsem se vyděsila. Měla jsem modřiny kolem krku. Hned jsem si vzpomněla na sen, který se mi zdál. Myslím, že jsem se nakonec ze spárů cizího muže vymanila a utekla. Nechápala jsem ale, z čeho mám ty modřiny. Už tak to měl být těžký den a do toho tato nevysvětlitelná věc v podobě modřin.

Šla jsem koupit věnec a pozdravit manžela. Vyprávěla jsem mu nad hrobem svůj sen. Bylo mi v tu chvíli velmi smutno. Pocit samoty byl šílený. Prosila jsem o zázrak, který by mi muže vrátil. Bohužel, nic takového se neděje. Po hodině u manžela jsem se rozloučila a vydala se domů.

Sen jsem nepodcenila

Když jsme přišla domů, padla na mě únava. Nic mi nebránilo v tom, abych si lehla. Usnula jsem velmi rychle. Znovu se mi vrátil sen o muži, který se mi snaží ublížit. Tentokrát se mě snažil okrást, a to přímo na hřbitově u manželova hrobu. Probudila jsem se celá zpocená a udýchaná.

Za další dva dny jsem se vydala znovu na hřbitov, manžel měl narozeniny. Když jsem ze hřbitova odcházela, cítila jsem za sebou kroky. Vždy, když jsem se otočila, nikoho jsem sice neviděla, ale cítila jsem, že mě někdo pozoruje. Jakmile jsem vyšla bránou na ulici, někdo mě zezadu přepadl.

Byl to muž v kapuci. Bránila jsem se, co mi síly stačily. Snažil se mě držet pod krkem. Kopala jsem, co to šlo. Vytrhl mi kabelku a utekl. Neukradl ale nic kromě prázdné kabelky. Vše potřebné jsem měla strčené pod halenkou. Manžel vždy tvrdil, že opakované sny jsou znamením či varováním. „Děkuji ti, drahý.“

 

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

 

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články