Linda (33): Kamarádce zemřel manžel. Chtěla jsem jí půjčit toho svého, byl to špatný nápad

Linda (33): Kamarádce zemřel manžel. Chtěla jsem jí půjčit toho svého, byl to špatný nápad

Linda byla oporou své nejlepší kamarádce Petře, když jí při autonehodě zemřel manžel. Trápilo jí, čím si prochází, a když i po třech letech chodila jako tělo bez duše, Linda dostala nápad.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 08. 11. 2020 09:15

Jsou to už tři roky a já mám pořád živě v paměti, jak mi volala moje nejlepší kamarádka Petra a jenom brečela a brečela. Její manžel zemřel při tragické autonehodě, když jel do práce.

Bylo to hrozné

Tehdy jsem všeho nechala a jela hned za ní. Byly jsme nejlepší kamarádky už od střední školy a mě ta zpráva také zlomila, protože její David byl správný chlap. Petra přestala jíst, zhubla až na kost, brala antidepresiva a já se bála, že si vezme život. Snažila jsem se dělat maximum pro to, abych ji podpořila, aby to zvládla, a i můj manžel Kamil jí pomáhal.

Dělali jsme pro ni všechno

Vždycky sám od sebe vymyslel nějaký program, ale Petra byla na dně. Nabídli jsme jí, aby bydlela u nás, jak dlouho bude potřebovat, protože když byla doma sama, nedokázala na to přestat myslet.

Petra se pomalými krůčky snažila a po tři čtvrtě roce mě přesvědčila, že už je na tom lépe. Našla si malou garsonku a chtěla zase fungovat. Bylo vidět, že na tom pořád není dobře, ale vnímali jsme to všichni jako správný krok. Pořád jsme se vídali každý den a občas u nás přespala. Zhruba po dvou letech jsem měla pocit, že už je z nejhoršího venku, a nadhodila jsem, že by mohla začít randit.

Myslela jsem to dobře

Jak jsem tu větu dořekla, Petra se rozbrečela a řekla, že toho nikdy nebude schopná. Bylo mi jí líto, měla život před sebou a od toho dne byla zase špatná. Slíbila jsem, že už o tom nebudu mluvit, ale po roce se něco stalo. Byla u nás, hráli jsme hry, popíjeli a ona najednou vykřikla, že jí chybí milování. Vzápětí usnula na gauči a Kamil ji přikryl.

Když jsem to viděla, napadlo mě, že máme my tři mezi sebou jedinečné pouto, že bych jí tedy navrhla, že jí budu pro potěšení „půjčovat“ Kamila. Ani trochu bych nežárlila, opravdu to bylo gesto z lásky. Když jsem jim to řekla, strhla se bouře. Kamil vytřeštil oči a Petra začala vyvádět, že z ní dělám prostitutku a jsem zvrácená. Naše přátelství vzalo za své, ona se se mnou od té doby nechce bavit. Nezvedá mi telefon, neotevírá, a když jsem na ni čekala před prací, začala křičet, že jsem zlodějka, a utekla. Vážně jsem to myslela dobře.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články