Kryštof (55): Kdysi mi na zábavě věštila z ruky neznámá žena. Mrazí mě, jak moc se trefila

Kryštof (55): Kdysi mi na zábavě věštila z ruky neznámá žena. Mrazí mě, jak moc se trefila
Zdroj: Freepik

Kryštof si v mládí vyslechl věštbu budoucnosti od neznámé ženy. Už tehdy mu říkala, že ho nečeká nic dobrého. Bohužel se vše do puntíku splnilo. Kryštof teď přemýšlí, zda měl šanci neblahému osudu zabránit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 03. 12. 2021 15:00

Bylo mi tehdy devatenáct a nežil jsem pro nic jiného než pro ženy, sex a alkohol. Každou volnou chvíli jsem trávil někde na diskotéce a lovil nějakou kočku. Jednoho večera, nebo možná spíš noci, si ke mně v baru přisedla starší neznámá žena a nabídla mi věštění z ruky.

Předpověděla mi dost pochmurnou budoucnost

Už jsem měl sice něco upito, ale základní smysly mi fungovaly dobře. Delší dobu jsem cítil, že mě někdo pozoruje. Doslova jsem cítil, jak mě propichuje pohledem. Snažil jsem se ho v davu lidí najít. Pak jsem si objednal panáka a šel si na chvíli sednout. Vtom se vedle mě objevila starší žena.

,,Dobrý večer,“ promluvila tajemně. ,,My se známe?“ odvětil jsem nevrle. ,,Objednáš mi panáka?“ požádala mě. ,,Tak to ani omylem. Nejsi můj typ,“ odbyl jsem ji a přišel si velmi vtipný. Ona ale dál mlčky seděla. I když jsem si přesedl, za chvíli mi byla v zádech. ,,Co po mně chceš?“ zeptal jsem se naštvaně.

V tu chvíli vzala moji ruku do té své. Zamyšleně se na ni podívala. Jezdila mi ukazováčkem po dlani a něco si mumlala. ,,Nečeká tě nic dobrého, víš to?“ oznámila mi. ,,A nepovídej. Ty jsi snad nějaká vědma?“ utrousil jsem. Dál pokračovala ve své činnosti. ,,Oženíš se a budeš chvíli šťastný. Jenže pak uděláš zásadní chybu a tvoje žena i s dcerou tě opustí,“ pronesla.

Věštba se postupně začala plnit

,,Já budu mít dceru?“ zasnil jsem se. ,,V době, kdy se budeš rozvádět, ti vážně onemocní otec. Nebude mu pomoci a zemře v bolestech,“ pokračovala. ,,Skončíš sám jako kůl v plotě,“ dořekla a já už to nechtěl poslouchat. ,,Jsi docela drzá, nemyslíš?“ vyjel jsem na ni. ,,Tak objednáš mi toho panáka?“ zeptala se znovu. ,,Po tom, co jsi mi řekla? To jsi vážně bláhová,“ utrhl jsem se na ni a kopnul do sebe svoje pití. ,,Jak myslíš, ale jednoho dne si na mě vzpomeneš,“ pronesla a zmizela.

Večer jsem si užil jako pokaždé. Domů si dotáhl mladou holku, se kterou jsem se vyspal. Roky plynuly a já na věštbu staré ženy zapomněl. V době, kdy jsem se ženil, jsem byl velmi šťastný. Laura byla mým sluncem, které mě hřálo.

Po několika letech společného soužití, kdy už jsme měli dceru Mariku, jsem ženu podvedl. Ta na to záhy přišla a opustila mě. Tehdy jsem si vzpomněl na věštkyni. ,,Že by měla pravdu?“ přemítal jsem. O Lauru jsem bojoval zuby nehty, ale ona mi mou zradu nehodlala odpustit. Prošel jsem si ošklivým rozvodem, kdy mě jak její, tak moje rodina zavrhly.

Skončil jsem přesně tak, jak ta žena říkala

Propadl jsem alkoholu a málem skončil na ulici. Naštěstí jsem včas zatáhl za brzdu a vrátil se na správnou cestu. Osud mi ale přichystal další těžké sousto. Otec bojoval s několika nemocemi najednou. Moc jsem si přál, aby se věštba oné ženy nevyplnila. Tátu jsem si vzal k sobě, ale život jsem mu zachránit nedokázal. Umíral mi doma v bolestech.

Po jeho odchodu jsem zůstal úplně sám. Nemám nikoho. Vlastní dcera se ke mně nehlásí, otec už se na mě dívá jen z nebes. Kdybych mohl vrátit čas, zachoval bych se tehdy k té ženě jinak. Teď musím žít s pocitem, že jsem mohl udělat něco jinak, ale neudělal. Možná je to jen náhoda, že se to vyplnilo. A možná taky ne.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články