Hvězda Ulice Jiří Štrébl jako bodrý Miloš: Dřív na mě lidé na ulici útočili, dnes mě zvou na panáka

Miloš svoje nápady považuje za geniální. Jiří Štrébl to ale vidí jinak
Zdroj: se souhlasem TV Nova
Miloš a jeho rodina, do které vlastně tak trochu patří i Bedřich...Miloš dokáže zazářit kdekoliv. Často se ale lidé kolem něj nestačí divit, co zase vymyslel... Se svojí seriálovou manželkou Vandou Hybnerovou si dobře rozumí.Miloš je otcem prvňáčka, který si prožívá i svoje první „velké“ problémy. Ani situaci ve škole, kde se kluci poprali, neřešil Miloš právě „standardně“.+ 1 fotka+ 2 fotky

Miloš je hodný, ale ne každý by ho chtěl mít za kamaráda. Hlučný a hřmotný, ale přesto dobrosrdečný chlap si za dobu svého působení v seriálu Ulice prošel celkem velkou proměnou. Jak to vidí jeho představitel Jiří Štrébl?

Zdeňka Nezbedová
Zdeňka Nezbedová 26. 03. 2021 09:59

Na postavy seriálu Ulice můžeme mít různé názory. Třeba přívětivou Aničku mají jedni rádi pro její dobré srdce, jiní jí vyčítají, že je tak hodná, až tahle postava vyznívá trochu nereálně. A podobně je to i se všemi dalšími, kteří dějem jen prošli nebo se na obrazovkách objevují dodnes. Kdo by ale mohl nemít rád tak trochu šíleného Miloše, chlapa s dobrým srdcem, který ale většinou všechno překroutí tak, že se z toho jen těžko dostává?

Miloš je kamarád

Co si vlastně o Milošovi myslí sám jeho představitel Jiří Štrébl? Jak se třeba dívá na Milošovu snahu pomoct Bedřichovi v jeho problematickém vztahu s Alicí? Miloš ukáže, že je opravdu velký kamarád. I přes to všechno, že je obhroublejší, nedá se s ním vydržet, a i když mu někdo řekne, ať nechodí dál, on řekne, mně to nevadí, a jde, tak má ryzí srdce,“ ujišťuje herec, který má Miloše už doslova pod kůží. 

Nápad za všechny prachy

Zatímco Jiřímu Štréblovi se většinou Milošovy nápady nezdají být dobré, Miloš je z nich vždycky nadšený a nedomýšlí, co může jejich realizací všechno způsobit. Jak tedy chce řešit a jistě také vyřešit krizi mezi Bedřichem a Alicí?

Milošovi se zdá jako nejlepší nápad, že pozve na nějakou horskou chatu zvlášť Bédu a zvlášť Alici tak, aby o tom nevěděli. Béda by přijel autem, Alice autobusem a zpátky by už jeli spolu. Myslí si, že udělá největší bombu na světě, ale všichni mu to rozmluví,“ prozradil Jiří Šlégr na Miloše. Ten sice na obrazovce působí jako osvěžující postava, kterou bychom sice doma asi nechtěli, ale v ději Ulice má rozhodně svoje místo. Zpočátku to však bylo všechno jinak...

Milošova proměna

Podle Jiřího Štrébla prošla postava Miloše během let velkou proměnou. Když se objevil v Ulici, rozhodně nešlo o dobrosrdečného parťáka, jak ho dnes známe. A prošel si kvůli tomu problémy i herec, na něhož dokonce Milošův odpůrce zaútočil a skončilo to natrženým obočím. Jindy zase našel na autě opravdu nepěkný nápis. A tak se rozhodl s tím něco udělat.

Postupně se mi některé výrazy té postavy nelíbily a snažil jsem se tam dodat humor – samozřejmě ne humor můj, ale humor Miloše – tedy někdy pivní humor, který bych já asi nepoužil. Zaplaťpánbůh mi to režiséři a scenáristé dovolili. Miloš postupně změnil charakter a stala se z něj snad celkem oblíbená postava. Teď mě lidé na ulici zvou na panáka, což také není jednoduché,“ prozrazuje Jiří Štrébl nejen na sebe, ale i na svého seriálového Miloše, který z děje určitě hned tak nezmizí.

Zdroje informací: 

TV Nova

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články