Zajímavosti ze zákulisí Ulice: Příliš dlouhé těhotenství a koho nesmí Jiří Kniha v roli Mária rozplakat?

Lumír a Mário mají teď satrosti, o kterých se jim před pár měsíci vůbec nezdálo. Jak zvládají péči o svoje děti?
Zdroj: se souhlasem TV Nova
Lumír Máriovi pomáhá, jak jen to jde. Dokonce mu dovolil dočasně bydlet i s malou dcerou u něj v bytě.Malá Sophinka nemá jednoduchý vstup do života. Její maminka Ája je kvůli poporodním problémům v nemocnici. Tatínek Mário se ale stará, jak jen nejlépe může... A stejně tak se snaží Máriův představitel Jiří Kniha, který se musí dávat obrovský pozor, aby svou novou hereckou kolegyni nerozplakal.Mário Áju pořád miluje, i když ho ona ve skutečnosti jen využila. Stejně jako všechny, s nimiž se v životě setkala. + 2 fotky+ 3 fotky

Lumír a Mário se před několika týdny dostali do situace, kterou si určitě nedokázali ani jen představit. Oba se sami starají o svoje děti – Lumír po nečekaném úmrtí Světlany a Mário vinou poporodních komplikací vypočítavé Áji. Ani jeden to nemá jednoduché…

Zdeňka Nezbedová
Zdeňka Nezbedová 10. 03. 2021 10:55

Pánové se snaží, jak mohou, a je také pravda, že v tom nejsou sami. Pomáhá jak babička Vilma, tak i Vendula, a dokonce také Ingrid, která tráví u Lumíra poměrně hodně času. Už brzy se dozvíme, jak se bude situace vyvíjet dál, jak to bude s Ájou a co všechno se o ní dozví Mário. Prozatím je ale situace u Nyklů nejistá a všichni čekají, až se Ája probudí.

Covidové problémy v Ulici

Do děje Ulice zmínky o covidu-19 nepronikají, což je v současné době, kdy se informace o pandemii objevují prakticky všude, opravdu osvěžující. Rozhodně to ale neznamená, že by se koronavirus nepodepsal na přípravě dalších dílů oblíbeného nekonečného seriálu. Je ale potřeba nahlédnout do zákulisí, abychom odhalili některé „nesrovnalosti”, které se tady vinou omezení objevují. Dokázali byste třeba spočítat, jak dlouho byla Ája vlastně těhotná?

Hodně dlouhé těhotenství

Pokud bychom se vrátili k minulým dílům, zjistíme, že Ájino těhotenství bylo výrazně delší, než tomu běžné bývá. Způsobila to nečekaně dlouhá prázdninová pauza, kterou zavinila pandemie koronaviru. „Ájino těhotenství totiž už bylo rozehrané a scenáristé nechtěli diváky o důležité události ochudit. A tak se rozhodli věřit, že jim tuto chybku diváci odpustí,“ prozradila Tereza Drtinová z týmu Ulice. Na miminku jako dobrém argumentu pro soud, aby jí uložil nižší trest za ublížení Mastnému, začala Ája pracovat už vloni v březnu. A protože se plán vydařil prakticky okamžitě, byla „těhotná“ bezmála celý rok...

Mário pořád netuší...

Dnes už je sice malá Sophinka na světě, ale svoji maminku si ještě užívat nemůže. A tak se o ni stará Mário, milující tatínek, který nemá zatím ani tušení, jak ho Ája využila. Pro svoji dceru by udělal všechno na světě, až tomu lidé kolem něj, kteří ho znají dlouho, jen těžko věří. Mário se hodně změnil a najednou se objevuje jako sice svérázný, přesto ale starostlivý otec a partner, který se snaží chránit rodinu.

Nová role

Tato dějová linka je pro mou postavu nezvykle vážná, což je ovšem příjemná změna, protože se moje postava stává plastičtejší a opravdovější. Hrálo se to dobře,“ prozradil Jiří Kniha, jak Máriovu změnu po letech natáčení vnímá. Musel se ovšem přizpůsobit zcela nové situaci. 

S novorozencem se natáčelo skvěle,“ pochvaluje si herec. „Všichni na place najednou zjihnou a ztiší se, aby se nám kolegyně nerozplakala. Takže ta spala jako dudek. Záběry jsem kazil opět jenom já, ale na to už jsem od kolegyní zvyklý. Jsou zkrátka šikovnější. Tahle je výjimečná v tom, že na ni můžu dělat ťuťu ňuňu a jí to nevadí,“ dodal Jiří Kniha, který nyní dostává v seriálu hodně prostoru. Můžeme se tak jistě těšit na další zajímavý vývoj. Pochopí Mário konečně, co na něj Ája ušila? A pokud ano – jak se k tomu postaví?

Zdroje informací:

TV Nova

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články