Ivana (30): Záhadný stařík mi předpověděl budoucnost. Nebezpečí na mě číhá v tramvaji

Ivana (30): Záhadný stařík mi předpověděl budoucnost. Nebezpečí na mě číhá v tramvaji
Zdroj: Freepik

Ivana před osmi lety při jednom z chladnějších večerů potkala muže, který s ní při čekání na autobus vedl podivný dialog. Na závěr jí předpověděl budoucnost a nutno podotknout, že mu věštba zatím vychází naprosto přesně!

Jan Švanda
Jan Švanda 06. 01. 2023 19:00

Byl chladný podzimní večer a já se vracela domů od kamarádky, která bydlela v jedné malé vesnici. Čekala jsem na zastávce na poslední autobus, který měl jet za deset minut. Abych se trochu zahřála, poskakovala jsem na místě. Vtom vidím v dálce muže, který se pomalu blížil k zastávce. Evidentně už měl svoje léta. Jakmile došel až ke mně, první, co mě zaujalo, byla jeho dlouhá bradka a výrazné hnědé oči.

Stařík mi věštil budoucnost

Pozdravili jsme se, a když viděl, jak se klepu zimou, gentlemansky si sundal bundu a přikryl mě s ní. Představil se jako Dalimil a hodně mi imponoval jeho hluboký hlas, kterým ke mně promlouval. Vyzvídal, jak se jmenuji, odkud jsem a tak dále. Dali jsme se do řeči, přičemž po chvíli zcela odbočil od běžných témat a vyhrkl, zda věřím na existenci duší, posmrtný život, reinkarnaci a mystické jevy. Odvětila jsem, že mě to určitě zajímá, i když jsem absolutně nechápala, proč se na to ptá.

Říkal, že vykládá karty. Pak mi zničehonic vzal ruku do dlaně, pronikavě se na mě podíval a prohlásil: „Vidím, že vás potká v životě štěstí, leč zažijete i několik dramatických událostí,“ zaskočil mě. Byla jsem konsternovaná, ale než jsem se stačila vzpamatovat, přidal podrobnosti.

Prý mě čekají mrzutosti v zaměstnání, potom však obdržím jednu nesmírně lákavou pracovní nabídku. Tvrdil, že mě neminou radosti a úspěchy v osobním životě. Najdu milujícího muže, s nímž prožiju spoustu krásných chvil. Neslyšela jsem však jen pozitivní zprávy. Varoval mě, že se mám v pátek vyhýbat jízdě tramvají, jinak mi hrozí vážná nehoda. Nic dalšího už předpovědět nestihl, protože zrovna přijížděl autobus. Rychle jsem mu vrátila bundu, poděkovala a rozloučila se s ním.

Věštba se zatím do puntíku plní

Nastoupila jsem a sotva se rozjel, okamžitě mi šrotovalo hlavou, co to mělo znamenat. Co to bylo za člověka? Kde se tam zjevil?

Odpovědi jsem nenašla, každopádně jeho věštba začala poměrně brzy vycházet. Po dokončení studia na vyšší odborné škole jsem se docela dlouho nemohla nikde uchytit. Zaměstnavatelé vyžadovali na pozicích, které mě zajímaly, praxi. Smutnila jsem, ale nakonec získala angažmá v jedné marketingové společnosti. Při jedné pracovní schůzce jsem se pak seznámila s chlapíkem, který mi nabídl překladatelskou činnost pro jistou německou firmu. Finančně byla ohromně zajímavá, přesně jak předpovídal stařík.

Ale hlavně jsem po třech letech poznala Hynka! Borce, do kterého jsem se záhy zamilovala. Teď už jsme spolu tři roky, z toho rok jako manželé a prožíváme opravdovou idylku. Jezdění tramvají v pátek neřeším a musím zaklepat, že mě v ní zatím nic zlého nepotkalo. Byť mě Dalimil upozorňoval, jaké nebezpečí mi tam hrozí. Pevně doufám, že se tato předpověď nevyplní!

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články