Naomi Campbell a její třináctá komnata: Marná hudební kariéra, strach z červů a podvod s knihou

Naomi Campbell a její třináctá komnata: Marná hudební kariéra, strach z červů a podvod s knihou
Zdroj: Showpix.com

Naomi Campbell byla a stále je nádherná žena. V době své největší slávy, tedy v 80. a 90. letech dvacátého století, se dokonce dostala mezi nejznámější a nejvyhledávanější modelky světa. Tato krásná Britka je navíc také zpěvačka, herečka a spisovatelka. Její život toho nabízí opravdu hodně.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 26. 08. 2020 13:04

Naomi Campbell, která se narodila v Londýně, prožila dětství jen se svou matkou, protože otec je opustil a není zapsán ani v jejím rodném listě. „Bylo to těžké, musela jsem vyrůst velmi rychle,“ svěřila se thethings.com. Svého biologického otce nikdy nehledala a převzala příjmení po svém nevlastním tátovi, kterého si její matka v 80. letech vzala za muže.

Naomi se bála Boba Marleyho

Máma s výchovou malé Naomi nezahálela a už v jejich třech letech ji zapsala do Stage School Barbary Speake, kde se Campbell specializovala na tanec, zpěv a vystupování. Ve svých pěti letech dokonce malá Naomi zazářila ve videoklipu Boba Marleyho. „Byl to takový hezký muž. Vzpomínám si však, že jsem začala plakat, když jsem uviděla jeho dredy, protože jsem si myslela, že to jsou červi. Ale jinak byl opravdu laskavý,“ prozradila Campbell v rozhovoru s Kate Moss.

Když Naomi oslavila desáté narozeniny, byla přijata na Akademii divadelních umění v italském Conti, kde se začala věnovat baletu. Ve svých dvanácti letech pak využila své taneční dovednosti ve videoklipu I´ll Tumble 4 YA od skupiny Culture Club.

Naomi Campbell jako supermodelka

S kariérou modelky Naomi začala už v patnácti letech a zájem o ni prudce rostl. A tak nebylo žádným překvapením, že se v letech 1990 až 2000 dostala mezi šest modelek, které byly prohlášeny za supermodelky. Stala se i první modelkou černé pleti, která byla na obálkách mnoha časopisů, a to včetně francouzského Vogue, za což bojoval i samotný Yves St. Laurent.

Naomi počítala s tím, že když se jí v modelingu bude dařit, tak její život bude pod drobnohledem médií i fanoušků. Nikdy se však nesmířila s faktem, že celá veřejnost ví všechno o jejím soukromém životě. Prohlášení za supermodelku, kterého se dočkala společně s Lindou Evangelistou, Claudií Schiffer, Kate Moss, Cindy Crawford a Christy Turlington ji i proto udělalo nešťastnou, i když tento status supermodelky jí pomohl k tomu, aby si vydělala jmění ve výši 80 milionů dolarů, protože spolupracovala s těmi nejvýznamnějšími světovými značkami.

Campbell na plakátu prince Williama

Tyto krásné ženy zbožňoval každý, výjimkou nebyl ani princ William, který měl Naomi, spolu s dalšími modelkami, na plakátu ve svém pokoji. Proto princezna Diana pozvala Naomi Campbell na oslavu Williamových třináctých narozenin.

„Když lidé začali používat slovo supermodelka, tak o všem, co jsme si oblékly a nosily, o každé restauraci, kterou jsme navštívily, se psalo v novinách. Zdálo se nám divné, že by se lidé měli o takové věci zajímat. Nemohly jsme jít po ulici, aniž by nás lidé nepronásledovali,“ vzpomíná Naomi. „Pamatuji si, že jsme jednou šly na nákupy v Římě, nemohly jsme se dostat z obchodu, protože tam bylo tolik fanoušků. Musela nás přijít zachránit policie a my vlastně pořád netušily, proč se to děje,“ dodala pro drewreportsnews.com.

Naomi Campbell jako neúspěšná zpěvačka

Campbell se však vrhla také do role zpěvačky a v devadesátých letech vydala své album s názvem Baby Woman. To se ale stalo obrovským propadákem, na který rychle zapomněli její fanoušci i ona samotná. Bylo to však snad jediné její selhání v profesním životě.

Padesátiletá topmodelka, která si užila milostné pletky s muži, jako je Robert de Niro, Mike Tyson či Leonardo DiCaprio, nyní píše knihu s názvem Naomi, ze které už do světa kousek textu unikl. „Nestřežím si své soukromí ohledně práce. Snažím si střežit si svůj osobní život a bylo to těžké, když se náš soukromý život stal předmět kontroly někoho jiného,“ zaznělo v knize. „Kde jsme chodili? Kde jsme se setkali? Příběhy byly většinou smyšlené a lživé. Randila jsem v té době s někým velmi slavným a konečně jsem pochopila, proč si tak chrání své soukromí,“ pokračovala.

S psaním knihy je spojený i jeden skandál. Naomi v 90. letech vydala knihu Swan, která pojednává o příběhu nejúspěšnější supermodelky světa. Ta však chce svou kariéru opustit, protože takový život nechce žít. Kritici knihu ohodnotili v rámci možností kladně, avšak po několika letech se ukázalo, že si Naomi na knihu najala spisovatele, který ji napsal místo ní. Campbell to ale nepopřela a sama uvedla, že na to neměla čas.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články