Richard Gere: Buddhista, který válí na klavír a ovládá japonské bojové umění

Richard Gere: Buddhista, který válí na klavír a ovládá japonské bojové umění
Zdroj: Showpix.cz

Richard Gere oslaví 31. srpna už 71. narozeniny, na svůj věk ale rozhodně nevypadá. Tento charismatický herec, který patří k nejoblíbenějším tvářím Hollywoodu, se navíc nedávno stal znovu otcem. Jeho třetí manželka je přitom o 33 let mladší.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 27. 08. 2020 12:34

Richard Gere má jednoho syna už z předešlého manželství. Se současnou manželkou Alejandrou Silva se mu pak před dvěma a půl lety narodil syn Alexander, k němuž letos v dubnu přibyl další sourozenec.

Richard Gere a buddhismus

Rodák z Philadelphie byl na střední škole velmi dobrým gymnastou a věnoval se také hudbě. Hrál na klavír, trubku a kytaru a své hudební umění předvedl i v několika filmech. Parádní hru na klavír předvedl například v Pretty Woman.

Richard Gere rovněž studoval filozofii a východní náboženství. Věnoval se i buddhismu a v roce 1978 zamířil do Nepálu. V 80. letech poznával uprchlické tábory Hondurasu, Nikaragui a Salvadoru. Tyto cesty ho přiměly k založení nadace Gere, s jejíž pomocí sponzoruje lidská práva v Tibetu a podporuje dalajlámu.

Nakonec u něj zvítězila filmová kariéra

Richard Gere se ale nakonec stal hercem. První roli si střihl v roce 1973 a od té doby jeho herecká hvězda rostla. Po pěti letech dostal hlavní roli ve filmu Nebeské dny a objevil se i v takových snímcích, jako je American Gigolo, Vnitřní záležitosti, Nevěsta na útěku či již zmíněná Pretty Woman, kde zářil po boku Julie Roberts. Tu během natáčení často dokázal rozesmát díky tomu, jak skvěle improvizoval.

Richard Gere – Muž roku

V roce 2003 získal Zlatý glóbus coby nejlepší herec ve filmovém muzikálu nebo komedii v americkém muzikálovém hitu Chicago, ve kterém také dokázal, jak moc je skvělým tanečníkem. Mimochodem, Richard Gere ovládá i karate!

A slavný hollywoodský herec je také idolem spousty žen. Aby taky ne, když jej časopis People prohlásil nejsvůdnějším živým mužem. V roce 2006 byl pak Richard Gere jmenován Mužem roku.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články