Osudové setkání i těžká ztráta Julie Roberts. Pět zásadních milníků, které ovlivnily život filmové Pretty Woman

Osudové setkání i těžká ztráta Julie Roberts. Pět zásadních milníků, které ovlivnily život filmové Pretty Woman
Zdroj: 2000 Universal Pictures

Americká herecká hvězda Julia Roberts, která je v srdcích většiny fanoušků zapsaná jako Pretty Woman, si během svých dvaapadesáti let prošla už vším možným a zažila velké vzestupy i těžké pády. Co ji dělá neskutečně šťastnou? Co jí zlomilo srdce? A na co už nikdy nezapomene? Rodačka z Atlanty toho na sebe prozradila hodně.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 14. 01. 2020 10:23

Julia Roberts patří k nejlépe placeným herečkám všech dob. Na některé etapy ze svého dětství však nevzpomíná v nejlepším. Ještě když byla malá, tak se jí její vrstevníci posmívali kvůli brýlím a velkým ústům. V té době ani ona sama nevěřila, že by si jednou mohla podmanit Hollywood. Ovšem už ve svých třiadvaceti letech se stala hereckou hvězdou, která dodnes září naplno.

Podívejte se, které milníky ovlivnily její život…

Svatba s Danielem Moderem

Setkání s kameramanem Danielem Moderem, s nímž se Julia Roberts potkala v roce 2001 během natáčení filmu Mexičan, bylo opravdu osudové. A o rok později už se konala svatba. „Je to nejlepší rozhodnutí, jaké jsem kdy udělala,“ svěřila se rodačka z Atlanty v jednom podcastu. „Můj život už nikdy nebude stejný,“ dodala spokojená manželka.

Vítězství na Oscarech

První dvě nominace na Oscara slavná americká herečka ještě neproměnila, do třetice už to ale vyšlo. V roce 2000 získala cenu Akademie za nejlepší herečku ve snímku Erin Brockovich. „Myslela jsem si, že vyhraje má herecká kolegyně Ellen Burstyn,“ svěřila se ještě před vyhlášením. A když pak zaznělo její jméno, tak byla v absolutním šoku. „Byla jsem šťastná – sakra, právě jsem vyhrála Oscara. Nikdy jsem si nemyslela, že se to stane,“ říkala nadšeně.

Spokojená máma

Julia Roberts je milující mámou tří dětí. Phinneus (15), Hazel (15) a Henry (12) obohatili její život a neustále ji dělají neskutečně šťastnou. „Můj domácí život mi dává absolutní radost,“ svěřila se pro Hollywood Foreign Press Association. „Miluji být doma. Miluji chystání snídaní, obědů i večeří. Nemám sice čas na pedikúru, ale jsem si jistá, že jsem prostě šťastná. Koho to vlastně zajímá, že vaše nohy zrovna dnes vypadají špatně?“ rozpovídala se americká herečka o své domácnosti.

Těžká ztráta matky

Filmová Pretty Woman, která si zahrála také ve snímcích Svátek matek či Moje krásná učitelka, však musela překonat i těžké životní chvíle. Velkou zkouškou pro ni v roce 2015 byla ztráta její milované maminky Betty Lou Bredemus, která Julii zničila, zároveň však prohloubila i její vděčnost. „Moje máma pracovala na plný úvazek a stihla vychovat i nás, tři dívky,“ vzpomíná Roberts. „Stále na ni myslím. Je tady vlastně pořád se mnou,“ prozradila herečka.

Spolupráce s Michele Obama

Držitelka tří Zlatých glóbů toho poznala už hodně. Velký dojem v ní však zanechala cesta, na kterou se vydala společně s bývalou první dámou USA Michelle Obama do Vietnamu. Tam si vyslechly srdceryvný příběh malé dívky, která vzdorovala rodičům, jen aby mohla chodit do školy a aby se jednou mohla stát učitelkou. „Je to krásná věc, prostě se nikdy nevzdala. Nikdy se z toho příběhu nezotavím,“ přiznala slavná Pretty Woman.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články