Rychle a zběsile, Hra o trůny: Trháky, které měly kvůli nenávisti mezi herci na kahánku

Rychle a zběsile, Hra o trůny: Trháky, které měly kvůli nenávisti mezi herci na kahánku
Zdroj: TV Nova
Natáčení filmu Rychle a zběsile ztížila komplikovaná povaha Vina Diesela.Nesnesl vedle sebe kolegu Dwayna Johnsona.Tvůrci raději společné scény Diesela a Johnsona natáčeli odděleně.Bez komplikací se neobešlo ani natáčení úspěšného seriálu HBO Hra o trůny.+ 17 fotek+ 18 fotek

Komplikovaný rozchod, pomluvy nebo nesouhlas s tím, že bělošské herečky dostávají před kamerou více příležitostí - to všechny byly důvody toho, proč některé ze známých filmů a seriálů měly na kahánku a je zázrak, že vůbec vznikly. Znáte zákulisí Rychle a zběsile, Hry o trůny, Šíleného Maxe či Případu Pelikán?

Olga Ross
Olga Ross 04. 04. 2020 11:34

I silná ega, rozdílné názory nebo jednoduše nedostatek profesionálního přístupu – to vše může vést ke komplikacím při natáčení. Některé konflikty byly dokonce tak velké, že buď extrémně omezovaly plynulý průběh natáčení, nebo ho dokonce i ohrozily.

Rychle a zběsile:

Sváry mezi dvěma tvrďáky

Vin Diesel a Dwayne Johnson - dva proslulí hollywoodští tvrďáci - spolupracovali při natáčení série snímků Rychle a zběsile. Jejich pracovní metody se ale lišily natolik, že tvůrci filmu raději omezili jejich kontakt na naprosté minimum. Během natáčení osmého dílu ságy tak nakonec sdíleli jen jednu scénu. Veškeré ostatní momenty, kdy se na plátně objevují společně, natáčeli odděleně.

Dwayne Johnson, kterému se také přezdívá The Rock, médiím prozradil, že neshody spočívaly v různých přístupech k povinnostem. Johnson dokonce uvedl, že když se snažil vše si s Dieselem vyjasnit, došlo mu, že následná spolupráce už nebude možná nikdy.

Hra o trůny:

Natáčení komplikoval rozchod

Lena Headey, představitelka královny Cersei z legendárního seriálu Hra o trůny, nedokáže pracovat s kolegou Jeromem Flynnem, který si v tomtéž seriálu zahrál žoldnéře Bronna. Chovají k sobě takovou averzi, že dokonce nebyli schopni natočit žádnou společnou scénu. Když se jejich postavy měly na plátně objevit bok po boku, vše se točilo odděleně.

Důvod nevraživosti je velmi jednoduchý – Lena a Jerome totiž dříve tvořili pár, jejich rozchod byl ale zjevně velmi nepříjemný.

Páni Flatbushe:

Když Gere nesnáší Stallona

Akční hrdina Sylvester Stallone v roce 1974 pracoval na filmu Páni Flatbushe s hvězdou romantických filmů Richardem Gerem. A od té doby se datuje jejich vzájemná nevraživost, kdy spolu prakticky vůbec nedokázali natáčet. Richard Gere dokonce začal o Sylvesterovi šířit pomluvy, což mělo dokonce vyústit ve fyzickou potyčku. Stallone později na oplátku šířil zvěsti o údajně nevhodném sexuálním chování Richarda Gera.

Iron Man:

Downey, Howard a pře o honorář

Robert Downey Jr., hvězda úspěšných snímků o Avengers, nemá dobré vztahy s exkolegou Terrencem Howardem, který si s ním zahrál ve filmu Iron Man. Howard se po natočení prvního dílu nechal slyšet, že Downey Jr. údajně dělal vše proto, aby Howarda o roli připravil.

Producenti Howardovi skutečně nabídli mnohem nižší gáži za natočení druhého dílu, než měl původně ve smlouvě, a tak herec roli odmítl. Howard poté uvedl, že Downeyho zisky z filmů následně výrazně stouply.

Ona, jedině ona:

Jennifer Aniston a "pekelná manželka"

Herečka Jennifer Aniston, představitelka Rachel z legendárního seriálu Přátelé, údajně vůbec nevychází dobře s kolegyní Leslie Mann. Ani jedna nestojí o to, aby se opět setkaly před kamerou. Jejich jediným společným počinem tak zůstává snímek z roku 1996 s názvem Ona, jedině ona (v americkém originále She's the One).

I když by prý Jennifer Aniston ráda spolupracovala s režisérem Juddem Apatowem, má obavy, že by do svého projektu mohl obsadit i svou ženu, kterou je právě Leslie Mann. A to Jennifer, která se nechala slyšet, že Mann považuje za "pekelnou manželku", nechce riskovat.

Šílený Max: Zběsilá cesta

Vyřízená Charlize Theron

Během natáčení se někdy stane, že si hollywoodské hvězdy nesednou až ve chvíli, kdy spolu začnou pracovat. Přesně to potkalo britského herce Toma Hardyho a jeho hereckou kolegyni jihoafrického původu Charlize Theron. Před kamerou se potkali při tvorbě snímku Šílený Max a během natáčení spolu údajně nedokázali vůbec vyjít. Charlize se dokonce nechala slyšet, že práce s Hardym pro ni byla kvůli jeho nesnesitelné povaze extrémně náročná.

Případ Pelikán:

Prokletý polibek s Julií Roberts

Hollywoodské hvězdy Julia Roberts a Denzel Washington se potkali při natáčení filmu Případ Pelikán z roku 1993. K otevřenému sporu mezi nimi údajně sporu nedošlo. Problém však nastal kvůli tomu, že Denzel Washington nechtěl, aby jeho postava sdílela polibek s postavou, kterou ztvárnila Julia Roberts. Důvodem mělo být Washingtonovo přesvědčení, že roli by si zasloužila herečka tmavé pleti, protože ty podle slavného herce v té době moc příležitostí v Hollywoodu nedostávaly.

NA KONKRÉTNÍ FILMY A ROZHÁDANÉ HVĚZDY SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články