Podivná rodina Jacka Nicholsona: Matka byla jeho babičkou, jedna sestra matkou, druhá tetou a otec? Kdo ví...

Jack Nicholson je skutečně herec hollywoodské velikosti. Ani takovým se ale nevyhýbají překvapivé rodinné záležitosti
Zdroj: Wikimedia Commons/Georges Biard, CC-BY-SA-3.0
Málo se ví, že držitel tří Oscarů Jack Nicholson začínal před víc jak sedmdesáti lety v hororech Rogera Cormana. Snímek pochází z kultovního Malého obchodu hrůz (1960) o nenasytné masožravé rostlině...Jack Nicholson není zrovna pověstný tím, že by se staral o svůj účes. Ale možná právě to dotváří jeho nezaměnitelné charisma.V roce 1974 zanechal nesmazatelnou stopu také na chodníku v Los Angeles. Co by asi grafolog zjistil z jeho podpisu míchajícího velká i malá tiskací písmena s psanou koncovkou...Jack Nicholson je obrovským fanouškem basketbalového týmu Los Angeles Lakers. Od 70. let chodí na jejich zápasy pravidelně a hráče povzbuzuje ze svého vlastního sedadla hned u palubovky.+ 2 fotky+ 3 fotky

Jacku Nicholsonovi, který 22. dubna slaví 84. narozeniny, táhlo na čtyřicítku, když se dozvěděl, že jeho dosavadní život byl vlastně jedna velká lež. V dětství totiž bylo kolem něj jen máloco opravdu tak, jak se zdálo. Co všechno se může přihodit a jak se vyrovnat s tím, že matka není matka a sestry nejsou sestry, když se navíc neví, kdo byl vaším otcem?

Zdeňka Nezbedová
Zdeňka Nezbedová 22. 04. 2021 08:00

Jack Nicholson mohl mít až do svých velmi dospělých let pocit, že je svět celkem v pořádku. Měl matku, otce, dvě sestry – zkrátka rodinu jako mnoho jiných. Pak ale přišla zpráva, která všechno změnila. „Byla to docela dramatická událost, ale nenazval bych to jako traumatizující... Byl jsem docela psychicky silný,“ prohlásil Jack Nicholson na dotaz novinářů. Co všechno ale vlastně musel v životě pochopit?

Svobodná mladá matka? Raději ne!

Jack Nicholson se narodil teprve sedmnáctileté začínající umělkyni Frances Nicholsonové, která udělala neuvážený krok, když si vzala Italo-američana Donalda Furcilla. Jak se brzy ukázalo, její manžel byl už „tak trochu ženatý” s jinou. Manželství tedy neplatilo a Frances byla svobodná. Pro mladou dívku bez manžela a s dítětem nebyl život v té době žádnou výhrou, a tak se rodina rozhodla, že jí pomůže. Jacka vychovávali její rodiče jako svého a ona začala vystupovat jako jeho starší sestra. A tak to bylo dalších sedmatřicet let…

Jack Nicholson nic netušil

Pak přišel okamžik, kdy se novináři z časopisu Time obrátili na již slavného herce s dotazem, zda tuší, že všechno bylo jinak, než se zdálo. Netušil. Jistě tak pro něj bylo překvapením, že žena, kterou považoval za svou matku, byla ve skutečnosti jeho babičkou a otec dědečkem. Jedna z domnělých sester (Frances) byla jeho matkou a druhá (June) tedy jeho tetou.

Co se stalo s Nicholsonovým otcem? Ani to není tak jednoduché. I když se Frances v dobré víře vdala za Furcilla, spekulovalo se o tom, že to nebyl on, jehož geny má slavný herec. Pravděpodobně je možné otcovství přiřknout spíš tehdejšímu Francesinu manažerovi Eddiemu Kingovi.

Ženy Jacka Nicholsona

Ani sám Jack Nicholson si velký pořádek v životě neudělal. Po jeho boku se objevilo mnoho žen, ale k oltáři dovedl jen jednu jedinou – Sandru Knightovou. Manželství vydrželo pouhých šest let, nicméně poslední dva roky už žili odděleně. Z tohoto svazku pochází dcera Jennifer. To, že pak žil jako svobodný muž, ještě neznamená, že se v jeho životě neobjevovaly ženy a další děti – spíš naopak. Syna Caleba Goddarda, kterého porodila Susan Anspach, sice uznal za vlastního až v devadesátých letech, ale už dříve platil jeho studia. S modelkou Winnie Hollmanovou měl údajně dceru Honey, ale v tomto případě se jedná o nedoloženou zprávu.

Pět žen, šest dětí

Další v pořadí mezi ženami, s nimiž strávil určitý čas, byla Rebecca Broussardová. I té se narodily jeho děti – dcera Lorraine a syn Raymond. Dokonce dostali příjmení Nicholson. Pak přišly na řadu Jeannine Gourinová a dcera Tessa a roční románek s Larou Flynn Boyleovou. S pěti ženami tak podle oficiálních zpráv zplodil šest dětí. Jak je to ale doopravdy se možná dozvíme až za několik let – ostatně v Nicholsonově rodině je to tak zvykem…

Zdroje informací: 

Wikipedia.org. Jack Nicholson

CSFD.cz: Jack Nicholson

Britanica.com: Jack Nicholson

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články