Rychle a zběsile: Michelle Rodriguez si o Walkerovi ani Vin Dieselovi nemyslela nic dobrého

Rychle a zběsile je první díl ze série amerických filmů o pouličním závodění a tuningu.
Zdroj: TV Nova
Rychle a zběsile je první díl ze série amerických filmů o pouličním závodění a tuningu.Mladý policista Brian O'Conor se snaží proniknout mezi pouliční závodníky, protože policie se domnívá, že stojí za přepadeními kamionů s elektronikou. Místní závodnickou elitu vede Dominic. Brian s ním závodí, ale prohraje.+ 4 fotky+ 5 fotek

Rychlost, akce, adrenalin, to je film s Vinem Dieslem v hlavní roli. Mladý policista Brian O'Conor se snaží proniknout mezi pouliční závodníky, protože policie se domnívá, že stojí za přepadeními kamionů s elektronikou.

Petra Járková
Petra Járková 14. 02. 2020 16:00

Rychle a zběsile je devítidílná filmová série zachycující společnost amerických nelegálních závodů. První film režíroval Rob Cohen, druhý John Singleton a dále se režie ujal Justin Lin, který režíroval čtyři následující filmy, sedmý díl poté natočil James Wan, na režii se podílel i například Vin Diesel.

Ken od Barbie

Michelle Rodriguez se na začátku natáčení netvářila příliš nadšeně. O svých hereckých parťácích neměla zrovna dobré mínění. Při prvním setkání si o Paulu Walkerovi myslela: „Kdo je ten Ken od Barbie?“, Jordanu Brewster považovala „za pipinku“ a Vina Diesela „za kreténa“. Později na adresu svého prvního dojmu uvedla: „A dokonale jsem se mýlila v každém z nich."

Milostný pár

O tom, jak se spletla svědčí i fakt, že Michelle Rodriguez a Vin Diesel se během natáčení prvního dílu série dali dohromady a nějaký čas pak tvořili pár i v reálném životě.

Falešné nasávání

Dominicův Dodge Charger R/T 1970 má na přední kapotě nasávání vzduchu do kompresoru. Toto nasávání je falešné, bylo vytvořené z plastu a natřené chromovou lesklou barvou. Je to poznat také podle toho, že v některých scénách klapky pro přívod vzduchu nereagují na plyn.

Oceněný tým

Pro roli Briana O'Connora se zvažoval Mark Wahlberg , Christian Bale i Eminem. Nakonec byl však vybrán Paul Walker. Ten byl následně s  Vinem Dieselem oceněn cenou MTV Movie Award za Nejlepší tým na obrazovce.

Alternativní konec

Byl natočen i alternativní konec, kdy Brian O´Connor odejde od policie, přijde za stěhující se Miou a rozhodne se s ní zůstat. Scéna ale nebyla použita, protože by se špatně navazovalo dalšími díly.  Role Mii byla napsaná pro Elizu Dushku, ale ta odmítla, čímž vznikl prostor pro Jordanu Brewster.

Zajímavosti z filmu

Vin Diesel nešťastnou náhodou zlomil nos jednomu z kaskadérů. Dům, ve kterém sídlí FBI, je stejný, jaký vlastnil Walter Matthau ve filmu Zavěste, prosím. Chlap v černém Ferrari je Neal H. Moritz, jeden z producentů filmu. Michelle Rodriguez ani Jordana Brewster neměly ještě ani po začátku natáčení řidičský průkaz. Doručovatel pizzy, který nemůže kvůli závodu projet, je sám režisér Rob Cohen.

NA SNÍMKY Z FILMU RYCHLE A ZBĚSILE SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA AKČNÍ FILM RYCHLE A ZBĚSILE SE PODÍVEJTE DNES VE 21:30 NA TV NOVA

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články