Sci-fi Černočerná tma: Při natáčení se Vin Dieselovi připekly kontaktní čočky k očím a musel do nemocnice

Černočerná tma je australsko-americký scifi horror, natočený v roce 2000 v režii Davida Twohyho, hlavní roli vraha Riddicka hraje Vin Diesel. Film je prvním filmem ze série filmů a počítačových her o Riddickovi.
Zdroj: TV Nova
Černočerná tma je australsko-americký sci-fi horor, natočený v roce 2000 v režii Davida Twohyho, hlavní roli vraha Riddicka hraje Vin Diesel. Film je prvním filmem ze série filmů a počítačových her o Riddickovi.V daleké budoucnosti civilní transportní loď Hunter-Gretzner letí za pomoci autopilota v blízkosti pouštní planety, zatímco je posádka uložena ve spánku v kryokomorách.Cestující se skládají z různých národností, čímž je muslimský kněz "Imám" a jeho synové, kteří cestují do Nové Mekky, chlapec jménem Jack, cestující Shazza a Zeke, a obchodník-policista jménem William J. Johns, který převáží notoricky známého zločince odsouzeného za několik vražd, který uprchl z věznice na Furyi, jménem Richard B. Riddick, který je připoutaný v řetězech a není v kryostázi.  Riddick má uměle modifikované oči, díky kterým vidí ve tmě, ale zároveň je citlivý na silné světlo. Proto za dne nosí tmavé brýle. Kvůli modifikaci se mu na světle oči lesknou podobně jako kočce.+ 6 fotek+ 7 fotek

V hlubokém vesmíru putuje kosmická loď, která se střetne s útvarem, který prolétá v těsné blízkosti. Loď je poničena a prapodivná skupinka, jež přežije, společně bojuje o život. Než pohltí planetu černočerná tma.

Petra Járková
Petra Járková 12. 10. 2019 16:00

Nesourodá skupina

Skupina, která přežije havárii kosmické lodi, se skládá z mladé pilotky Carolyne, pohledného poldy Johnse, který má na starosti vraha Riddicka, jenž má zvláštní schopnost vidět ve tmě, a několika cestujících - osadníků z kolonií. Skupina se ocitá na neznámé planetě pohybující se vesmírem mezi třemi slunci. Tam žijí krvežíznivé příšery bojící se světla. Jednou za 22 let postihne však planetu totální zatmění. A jakmile planetu zahalí černočerná tma, strhne se nerovný boj o život.

Připeklé kontaktní čočky

Vin Diesel prozradil, že musel ve filmu jako Riddick nosit speciální kontaktní čočky, které však předtím nikdo nevyzkoušel. V pouštním horku se však čočky herci připekly k očím a museli mu je odstraňovat v nemocnici.

Kniha a hra

Filmem byla inspirována kniha „Planeta mezi dvěma slunci“ od spisovatele Roberta Fabiana a vznikla podle něj i hra „The Chronicles of Riddick: Escape from Buther Bay“.

Klaustrofobický záchvat

Vin Diesel prozradil, že při točení jedné ze scén dostal klaustrofobický záchvat a musel na chvíli opustit natáčení.

Zamítnutý scénář

David Twohy napsal scénář původně pro film Vetřelec. Soustředil se v něm hlavně na vězně, což byl studiem 20th Century Fox schválený koncept, avšak nakonec byl scénář zamítnut stejně jako několik dalších. Twohy ho nakonec upravil a vznikla Černočerná tma.

Futuristická zbraň

Johns používá zbraň SPAS 12, která je upravena tak, aby působila futuristicky.

NA SNÍMKY Z FILMU ČERNOČERNÁ TMA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

TIP REDAKCE: NA FILM ČERNOČERNÁ TMA SE MŮŽETE PODÍVAT DNES OD 22:55 NA TV NOVA

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články