Sci-fi komedie Mars útočí!: Marťani vznikli podle žvýkaček, Lisa Marie ve filmu ani jednou nemrkla

Země je zase jednou ohrožena invazí bojechtivých ozbrojených Marťanů. Násilí, zkáza, hysterie. A kdo že jim může vzdorovat?
Zdroj: TV Nova
Země je zase jednou ohrožena invazí bojechtivých ozbrojených Marťanů. Násilí, zkáza, hysterie. A kdo že jim může vzdorovat?Z rudé planety zamíří k zemi stovky létajících talířů.Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi.Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě.+ 5 fotek+ 6 fotek

Obyvatelé Země jednoho dne uvidí stovky létajících talířů, které k ní míří. Přicházejí z Marsu a nikdo neví, co od nich může čekat. Americký prezident tedy pro jistotu připravuje uvítací projev, ale dává také instrukce armádě, jak by se měla v případě útoku chovat. Jenže vše je jinak. Marťani zlikvidují uvítací výbor, napadnou kongres a následně zaútočí na celý svět.

Petra Járková
Petra Járková 16. 04. 2020 16:00

Mimozemšťané si jednoho dne řekli, že naše planeta je skvělá pro život a rozhodli se ji zabrat. Země však není na tento útok připravena a neví, jak si s tímto podivným mimozemským druhem poradit. Na řadu přichází boj, zkáza i hysterie obyvatel. Přijdou však na způsob, jak si s mimozemšťany poradit a zachrání svou planetu?

Inspirace žvýkačkou

Vzhled Marťanů byl inspirován starými sci-fi kartičkami ze žvýkaček Topps, které Tim Burton sbíral, když byl školákem. Navíc všechny armádní uniformy, tanky, jeepy a děla pocházejí z padesátých let.

Kostým bez zipu

Bylo nezbytné, aby měla Lisa Marie hladký kostým bez zipu, proto bylo jedinou šancí ji vždy do kostýmu zašít. Další pikantností je, že Lisa Marie nesměla celý film mrknout.

Reálná demolice

Zajímavé je, že Tim Burton natočil opravdovou demolici, kterou následně zařadil do filmu. Bouralo se casino které patřilo Howardu Hughesovi a nyní je místo něj parkoviště pro  Las Vegas Convention Center.

Nominace na ocenění

Film byl nominován v sedmi kategoriích na Saturn Awards. Tim Burton za režii, Danny Elfman za hudbu, Jonathan Gems za scénář, Lukas Haas za herecký výkon, Colleen Atwood za kostýmy, Industrial Light & Magic za efekty a celý snímek pak v kategorii sci-fi film. Cenu vyhrál jen Danny Elfman.

Původní obsazení

Film patřil k nejdražším počinům roku 1996 a do role prezidenta byl nejprve zvažován Paul Newman a Michael Keaton. Do role první dámy zase Meryl Streep a Stockard Channing.

NA SNÍMKY Z FILMU MARS ÚTOČÍ! SE MŮŽETE PODÍVAT DO GALERIE:

NA KOMEDII MARS ÚTOČÍ! SE PODÍVEJTE DNES VEČER OD 20 HODIN NA NOVA CINEMA.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články