Komedie U mě dobrý: Babčáková ubalila Vladykovi takovou facku, až si musel ledovat tvář

U mě dobrý je filmová komedie z roku 2008 na motivy povídek Petra Šabacha podle scénáře Petra Jarchovského, kterou natočil Jan Hřebejk.
Zdroj: Česká televize
U mě dobrý je filmová komedie z roku 2008 na motivy povídek Petra Šabacha podle scénáře Petra Jarchovského, kterou natočil Jan Hřebejk.V zahrádkářské kolonii na Libeňském ostrově se počátkem 90. let schází v malé hospůdce U Buddyho parta kamarádů, nepříliš úspěšných, přesto ve svém skromném světě více či méně spokojených outsiderů.Ti si krátí dlouhé chvíle hraním mariáše. Bývalý disident Tonda, který vede hospodu se svým synem, pankáčem Jáchymem, a družkou Andulou, rybář Láďa s kamarádem Frantou, nesmělý Kája, Tondův otec Balun, Jáchymova přítelkyně Bára a bývalý kouzelník Mrklas, jehož přezdívka je zkomoleninou jeho uměleckého jména Mr. Class.+ 5 fotek+ 6 fotek

Skvělá filmová komedie z roku 2008 podle legendárního spisovatele Petra Šabacha vznikla opět pod vedením dua Jarchovský - Hřebejk. Je tedy jisté, že se nad osudy party kamarádů ze zahrádkářské kolonie v Libni, kteří se v 90. letech minulého století scházejí v hospůdce u Buddyho, opět pobavíte.

Petra Járková
Petra Járková 11. 04. 2020 13:52

Příběh začíná v létě roku 1993, kdy se opět sejde parta kamarádů nad mariášem v oblíbené hospůdce U Budyho. Nikdo nic nedělá, neřeší a všichni se nechají jen tak unášet červencovou atmosférou.

Ztracené existence

Hlavní hrdinové filmu a představitelé ztracených existencí jsou majitel hospody Tonda v podání Jiřího Schmitzera, který byl vězněn za minulého režimu. Jeho přítelkyně Andula, Lenka Vlasáková, která prodává nekvalitní kosmetiku a jejich revoltující syn Jáchym. U stolu se často objevuje i nadšený rybář Láďa, kouzelník ve výslužbě Mrklas nebo kleptoman Pepé. No a všemu vévodí ťulpas Vladyka jako Kája, který pobíhá převlečený za kominíka poblíž svateb a za peníze se fotí se svatebčany.

Facka Vladykovi

Jedním z nejvtipnějších okamžiků natáčení byla scéna, kde Simona Babčáková ubalí facku Miroslavu Vladykovi. Ten se tak bál, že vždy upadl o trochu dřív, než facka přistála na jeho tváři a scéna se tak musela točit asi desetkrát. Nakonec to Babčáková nevydržela a flákla mu takovou, až měl oteklou tvář a musel si ji poctivě ledovat.

Hospoda U Budyho

Filmová hospoda U Budyho je ve skutečnosti normálně fungující podnik na Libeňském ostrově, který film U mě dobrý proslavil.

Polívka kouzelníkem

V komedii hraje Bolek Polívka vysloužilého profesionálního kouzelníka, ale jelikož kouzlit vůbec neumí, bylo využito dubléra Petra Kasnara, který se osvědčil už ve filmech jako Černí baroni nebo Samotáři.

McDonald

Legendární scéna v McDonaldu je natočena ve vedlejším průjezdu, kde vznikla jeho replika. Skutečný fast food vidíme pouze oknem z ulice.

Průhledné zastávky

Jiří Schmitzer čeká na Lenku Vlasákovou před průhlednou zastávkou MHD, ta ale v roce 1993 ještě neexistovala. Stejně tak i tento design odpadkových košů, který se nachází vedle ní.

Neexistující auta

Bohužel i u aut jezdících před cikánským tržištěm udělali tvůrci filmu chybu a nepohlídali si pohyb na silnici. Můžete tak vidět typy, které ještě v těch letech nejezdily jako například Škoda Fabia Combi či Renault Clio II.

NA FOTKY Z KOMEDII U MĚ DOBRÝ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA KOMEDII U MĚ DOBRÝ SE PODÍVEJTE DNES VEČER OD 21:20 NA ČT1

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články