Herečce Simoně Babčákové je 47 let: Díky velkému nosu dostala několik rolí, uvádí své vlastní improvizační večery

Simona Babčáková je oblíbená česká herečka, která je známá svým komediálním talentem a velkým nosem.
Zdroj: Profimedia
Simona Babčáková je oblíbená česká herečka, která je známá svým komediálním talentem a velkým nosem.Osobitá herečka a žákyně improvizátora Jaroslava Duška Simona Babčáková se narodila v Šumperku 21. února 1973.Vystudovala Zlínskou školu umění, pohostinsky prošla scénami Městského divadla Zlín a pražského Divadla v Dlouhé, aby na čas zakotvila v Klicperově divadle v Hradci Králové.Je členkou souboru Dejvického divadla v Praze. + 3 fotky+ 4 fotky

Herečka a žákyně improvizátora Jaroslava Duška vystudovala Zlínskou školu umění a následně působila v Městském divadle Zlín a pražském Divadle v Dlouhé. Nakonec zakotvila v Dejvickém divadle, kde působí dodnes. Je známá především z českých komedií, kde hraje výrazné role. Sama říká, že je to především díky jejímu nosu, který je také výrazný.

Petra Járková
Petra Járková 21. 02. 2020 07:00

Simona Babčáková vystudovala Zlínskou školu umění, improvizačnímu umění se učila u Jaroslava Duška  a nyní sama uvádí své improvizační večery Second sekec aneb Hlava nehlava, také účinkovala ve stand-up show Na stojáka. Simona Babčáková rovněž provozuje improvizační workshopy, které jsou velmi oblíbené.

Velký nos a kariéra

Herečka je známá tím, že má velký nos. Na rozdíl od svých kolegyň, které podstupují plastické operace, má svůj nos ráda a chlubí se jím. Také aby ne, když díky němu dostala několik zásadních rolí, které ji vynesly mezi nejoblíbenější české herečky.

Hřebejkova hvězda

Hrála ve filmu Jana Hřebejka U mě dobrý nebo ve filmu Nestyda. Zahrála si také ve snímcích Nuda v Brně, Stop, Děti noci nebo Zoufalci. Skvěle excelovala po boku Tomáše Matonohy a Martina Dejdara v oblíbeném českém seriálu Comeback. Za zmínku rozhodně stojí i komedie Hodinový manžel a Manžel na hodinu v režii Tomáše Svobody, seriál Ohnivé Kuře nebo rodinný film Přání k mání v režii Víta Karase.

Ocenění

Cenu kritiky za hlavní ženskou roli a nominaci na Českého lva získala ve filmu Roberta Sedláčka Největší z Čechů. Cenu filmové kritiky za vedlejší ženskou roli získala i za film Rodina je základ státu. Skvělá byla v seriálu Čtvrtá hvězda. V roce 2014 hrála ve filmu Díra u Hanušovic v režii Miroslava Krobota. Ve stejném roce se objevila i v seriálu České televize Neviditelní.

V roce 2015 byla vybrána pro film Vybíjená v režii Petra Nikolajeva podle knihy Michala Viewegha. V tomto roce byla nominovaná na cenu TýTý v kategorii herečka.

Rodina

Simona Babčáková má jedno dítě, syna Alberta Olivera Tošnera. S ním vystupuje v reklamě na obchodní řetězec Albert.

NA TO, JAK ŠEL ČAS SE SIMONOU BABČÁKOVOU, SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články