Komedie Společník: Jaroslav Dušek v roli učitele, který si přivydělává jako placený společník osamělých dam

Český film z roku 2003 s Jaroslavem Duškem v roli placeného společníka osamělých dam v hlavní roli.
Zdroj: Česká televize
Český film z roku 2003 s Jaroslavem Duškem v roli placeného společníka osamělých dam v hlavní roli.Mikuláš Mysliveček je ušlápnutým učitelem hudby s nízkým platem.Doma mu vládne dominantní vdavekchtivá snoubenka.Otce podivína má v domově důchodců.+ 5 fotek+ 6 fotek

Učitel Mikuláš Mysliveček má v hudební škole dosti malý plat. Bohužel má však také dominantní snoubenku Simonu, která se živí jako učitelka a velmi touží po svatbě. Výčet starostí ještě nekončí. Mikuláš se musí dále starat o svého podivínského otce a problematického psa. Jeho život prostě není žádná procházka růžovým sadem. Jak to cudný Mikuláš vyřeší?

Petra Járková
Petra Járková 11. 02. 2020 16:00

Televizní film o zakřiknutém muži, který se na popud svého kamaráda stane placeným společníkem, z roku 2003 byl natočen podle scénáře Davida Šimona a odměněn první cenou v soutěži o nejlepší televizní komedii.

Dominantní manželka

Jaroslav Dušek v roli nesmělého učitele Mikuláše Myslivečka učí na hudební škole. Bohužel však, jak učitelé vědí, má velmi malý plat a nezvládá tak plnit přání své snoubenky. Ta je ještě navíc velmi dominantní a silně toužící po vdavkách. Simona v podání Kateřiny Březinové je také učitelka, takže sama moc peněz nemá.

Neposlušný pes

Dalším problémem je Mikulášův pes, který je nejen dosti velký ale i problematický a jeho majitel musí neustále řešit problémy a neplechy, které způsobuje. To samé i učitelův otec. Nejen, že je podivínský a záludný, ale navíc žije v domově důchodců, kam za ním Mikuláš dojíždí a řeší trable, které otec provádí. Mikulášova otce si zahrál legendární herec Josef Somr.

Rady kamaráda

Naštěstí přichází na scénu Mikulášův nejlepší kamarád, barman Viktor, kterého si zahrál Rudolf Hrušínský mladší, a poradí mu, aby si přivydělával jako placený společník. Mikuláš nejdříve váhá, ale nakonec souhlasí a přijme nabídku agentury bavit a doprovázet na společenské akce osamělé ženy. Vše se má samozřejmě odehrávat bez sexu a jiných dotyků.

Nečekané setkání

Nesmělý učitel ze začátku šílí a při svých schůzkách zažívá řadu kuriózních situací. Nakonec se však seznámí s ředitelkou banky a inženýrkou Jiřinou Sukovou. Pohledná rozvedená Jiřina v podání Aleny Antalové má sedmiletého syna a v životě Mikuláše spustí lavinu událostí, které dnes můžete vidět ve filmu i vy.

NA SNÍMKY Z FILMU SPOLEČNÍK SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA FILM SPOLEČNÍK SE MŮŽETE PODÍVAT DNES VEČER OD 21 HODIN NA ČT1.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články