Roman Vojtek pokračuje v otužování: Noří se do vany plné ledu a pochvaluje si zdravotní benefity

Roman Vojtek prozradil, že si zamiloval dokumentovat události pro svůj YouTube kanál.S vlastní kamerou se tak objevil i na tiskové konferenci k novému seriálu Zlatá labuť.Vedle společenských událostí natáčí Roman Vojtek také videa ze svého otužování.Jak nám nicméně prozradil, manželka Petra s ním jeho vášeň pro ledovou vodu nesdílí.+ 8 fotek+ 9 fotek

Roman Vojtek (50) se 2. února představí divákům Voyo a TV Nova coby zpěvák v novém historickém seriálu Zlatá labuť. Před rokem si herec liboval, jak si zamiloval otužování, a stejně je tomu i letos. V rozhovoru pro Lifee.cz prozrazuje, že se v tomto směru zdokonalil a otužovat se začal také v plechové vaně plné ledu. Co na to jeho rodina?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 02. 02. 2023 09:00

Jak nám herec potvrdil, otužovat se začal u kamarádky Blanky. Pod jejím vedením se letos nově noří do vany plné ledu. „To jsem předtím nezkoušel, jen jsem si někam skočil - ať to byl lom Amerika, nebo zamrzlé Lipno. Loni jsem si na Silvestra zaplaval právě v lomu Amerika a bylo to nádherné, ale ponořit se do ledu - to je pecka," libuje si herec.

Vojtek ostatně své počínání také pečlivě dokumentuje na sociálních sítích„Pro laika - ta metoda nespočívá jen v tom, že se člověk otužuje. Jsou tam i různá dechová cvičení. Podívejte se na můj YouTube kanál, mám tam o tom video," láká fanoušky.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Roman Vojtek (@roman.vojtek)

Roman Vojtek se navrací k sobě samému

Zdravotních benefitů, které mu otužování přináší, je podle Romana Vojtka nepřeberné množství. „Rozhodně to má vliv na vícero aspektů, ať už na psychiku, vyrovnanost, soustředění, navrácení se k podstatě sama sebe. Při dobrém a dlouhodobém provádění to má také velice pozitivní účinky na zdraví, o tom je celá kniha Wima Hofa a jeho život," míní herec a zpěvák.

Manželka ani děti jeho nadšení nesdílejí

„Doma se nořím do venkovního koupacího jezírka, tam je voda klidná. Tady na Lipně je bouřlivější. Zrovna hodně foukalo, voda měla tak 3 stupně a venku bylo -1. A když se člověk chce potopit, musí dojít trochu dál,“ podělil se Roman před rokem o své aktuální dojmy, jen co vylezl z ledové vody.

Otužuje se ale spolu s ním také zbytek rodiny? Manželka Petra (36), dcera Edita (12) ani syn Nathaniel (2,5) prý jeho nadšení ledovou vodou nesdílejí. „Samozřejmě, že ne," potvrdil Roman, který si tak své zimní hobby bude muset nechat jen pro sebe, případně oslovit další známé osobnosti, které si otužování zamilovaly.

Patří mezi ně například Nela Boudová (55), Eva Decastelo (44) nebo Lucie Křížková (38)„Jakmile se naučíme posouvat fyzické limity, přijdou nám i obtížnější situace v normálním životě jednodušší," pochvaluje si na Instagramu herečka Nela Boudová.

Související články

Další články