Otužování propadl i Roman Vojtek: Zatím jsem se koupal v jezírku, Lipno bylo krušnější

S sebou Roman Vojtek raději nosí Bibli otužilců, Ledového muže Wimhofa.
Zdroj: se souhlasem Romana Vojtka
Roman Vojtek pravidelně listuje v bibli všech otužilců, knize Ledový muž od Wima Hofa.Zdá se, že zážitek z ledové vody naplňuje Romana Vojtka čirým optimismem.Začátkem ledna ve vlnách Lipna. Herec Roman Vojtek se prochladnutí nebojí, pravidelně totiž trénuje doma v jezírku.Půvabná moderátorka Lucie Křížková se stejně jako Roman Vojtek otužuje na Lipně.+ 7 fotek+ 8 fotek

Otužování v posledních letech vládne (nejen) českému showbyznysu. Řady celebrit, které se rozhodly něco udělat pro své zdraví, rozšířil i herec Roman Vojtek, jenž se v lednu pokořil ledové vody Lipna. Kdo další se nebojí mrazu?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 11. 01. 2022 16:00

Roman Vojtek každoročně lyžuje v místním Skiareálu. Letos ale zřejmě podlehl vydatné „masáži” ze sociálních sítí a rozhodl se hned v prvních lednových dnech navštívit také místní přehradu

Roman Vojtek se otužuje doma v jezírku, Lipno byla výzva

Kdo by si myslel, že herec zariskoval a do ledové vody vlezl bez přípravy, ten by se mýlil. Než se do přehrady na Lipně ponořil, nezapomněl si prolistovat bibli všech otužilců, příručku Ledový muž od Wima Hofa, o kterém někteří tvrdí, že má nadlidské schopnosti. Roman sám otužování trénoval v mělčích vodách, než se vypravil k přehradě.

„Doma se nořím do venkovního koupacího jezírka, tam je voda klidná. Tady na Lipně je bouřlivější. Zrovna hodně foukalo, voda měla tak 3 stupně a venku bylo -1. A když se člověk chce potopit, tak musí dojít trochu dál,“ podělil se Roman s přítomnými o své aktuální dojmy.

„Je to skvělý pocit, vždy když vylezu, tak jsem pak několik hodin v takové euforii. Osobně se za otužilce nepovažuji, nedělám to pravidelně, ale spíš nárazově. Na Silvestra se mi poštěstilo se vykoupat v lomu Amerika,“ chlubí se herec. Vzápětí však dodává: Ale tady na Lipně to bylo zatím to nejkrušnější, co jsem zažil.“ 

Kdo další kráčí ve stopách "Pamely" Evy Decastelo?

V Lipně se pravidelně otužuje také moderátorka Lucie Křížková, která snímky z 2. ledna sdílela na sociálních sítích: „To teplejší počasí na přelomu roku má i svá pozitiva. Letos jsem nemusela k vodě se sekerou jako loni.”

Skutečnou matadorkou a průkopnicí otužování v Česku je ale bezpochyby moderátorka Eva Decastelo, která na své svůdné ranní koupele v řece láká čím dál početnější zástupy celebrit. Kdo se s Evou ještě v mrazu nekoupal, může to v showbyznysu rovnou zabalit, chtělo by se říct. 

Zlákat se nechal například moderátor Honza Dědek, který přijal její pozvání ve své talkshow, nebo herečka Nela Boudová. Ta Evě za nevšední zážitek vysekla na sociálních sítích velkou poklonu: „Jakmile se naučíme posouvat své fyzické limity, přijdou nám i obtížnější situace v normálním životě jednodušší. Děkuji Pamele českého otužování Evě Decastelo za tuhle fotku a společnost. 8 h ráno, Vltava a venku -4 °C. Včera jsme touhle dobou ještě s Honzou Tunou plavali v oceánu.”

Na všechny slavné otužilce se podívejte v naší velké fotogalerii.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články