„Sherlock“ Benedict Cumberbatch slaví 45: Po boku nemá Watsona, ale tuhle krásnou ženu

„Sherlock“ Benedict Cumberbatch slaví 45: Po boku nemá Watsona, ale tuhle krásnou ženu
Zdroj: Wikimedia Commons/US Embassy London, Public domain
„Když se můžu posadit do křesla a přečíst si knihu, celý ožiju."„Selfie je neskutečná ztráta času. Dívejte se raději z okna a přemýšlejte o životě."„Žijte méně obyčejně."„Vždy jsem toužil po roli špióna. Pro herce je to dobrá zkušenost. Hrajete totiž zcela jinou postavu, než kterou ve skutečnosti jste."+ 2 fotky+ 3 fotky

Benedict Cumberbatch, kterého všichni známe jako Sherlocka Holmese, slaví 19. července 45. narozeniny. Talentovaný britský herec má spíše vzezření bohéma, je to ale velký romantik. Se svou manželkou Sophií Hunter má, zdá se, dokonalý vztah. Jak se ti dva poznali?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 19. 07. 2021 09:00

Benedict Cumberbatch je britský filmový, televizní a divadelní herec. Sherlock Holmes ale není jeho jedinou výraznou rolí. Vidět jsme ho mohli i ve filmu Hawking, kde ztvárnil známého teoretického fyzika, svůj výrazný hlas propůjčil draku Šmakovi v trilogii Hobbit, a v posledních letech je k vidění jako Doctor Strange ze světa komiksů nakladatelství Marvel.

Jak Benedict Cumberbatch potkal svou manželku

Benedict se se Sophií setkal poprvé v roce 2009 na natáčení thrilleru ze třicátých let Burlesque Fairytales, jiskra mezi nimi ale tehdy nepřeskočila. Herec se v té době navíc vídal s herečkou Olivií Poulet. Rozešli se v roce 2011, ani poté však Sophii na rande nepozval. Jeho další partnerkou se stala designérka Anna Jones.

Budoucí matku svých dětí pozval poprvé na schůzku až v roce 2013. O rok později navštívil její rodiče v Edinburghu a požádal je o ruku Sophie. Dokázal tak, že je nejen zastáncem staré školy, ale i skutečným džentlmenem. Jestli si myslíte, že se pak oba hnali ke svým účtům na sociálních sítích, aby tam veřejně oznámili zásnuby, jste na omylu. Nechali si pouze vytisknout ohlášení v sekci Narození, úmrtí a manželství v britských novinách Times.

Beznadějní romantici Benedict a Sophie

Pro Benedicta i Sophii platí pořekadlo, že se hledali tak dlouho, až se našli. Oba jsou totiž beznadějnými romantiky. Ano si řekli tři měsíce po zásnubách, a to přímo na Valentýna. Obřad byl velmi intimní a proběhl na ostrově Wight v kostele z dvanáctého století. Přítomno bylo pouze čtyřicet svatebních hostů.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Benedicts Biggest Fan (@cumberbatch.things)

Nebylo tak žádným překvapením, že se vše obešlo bez novinářů. Novopečený manželský pár měl pro ně jen jeden prostý vzkaz: „bylo to magické.” Nevole k tisku a sociálním sítím zřejmě vychází z hercova nepříjemného zážitku, kdy zjistil, že jeden z jeho sousedů o něm tweetuje doslova každou blbost.

Synové Benedicta Cumberbatche

První syn Christopher se páru narodil v roce 2015, o dva roky později následoval Hal. Před dvěma roky pak rodinu rozšířil ještě Finn. Zatímco jiné celebrity berou rodičovství jako stopku v kariéře, Cumberbatch na to nahlíží zcela jinak. „Rodičovství skutečně ovlivní vaši kariéru, v mém případě ale pouze pozitivně. Mí synové jsou pro mne zdrojem síly i inspirace, řekl pro Hindustan Times. Vzorem ve výchově je mu jeho vlastní otec Timothy. Benedict Cumberbatch doufá, že bude ke svým potomkům alespoň z poloviny tak hodný, jak on k němu.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Benedict Cumberbatch

Nickiswift.com: Inside Benedict Cumberbatch And Sophie Hunter’s Marriage

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články