Slavné ženy o penězích: Podle Beyoncé dávají mužům moc určovat, co je ženské

Citáty slavných žen: Co řekla o penězích Beyoncé, Linda Evangelista nebo princezna Diana
Zdroj: Wikimedia Commons/Parkwood Pictures Entertainment, LLC, CC BY-SA 3.0
Princezna Diana: „Říká se, že je lepší být chudý a šťastný než bohatý a nešťastný. Ale co takhle kompromis - přiměřeně bohatý a prostě náladový?"Herečka Marilyn Monroe: „Nechci vydělávat peníze, chci jen být úžasná."Modelka Naomi Campbell: „Vydělávám hodně peněz, ale o tom nechci mluvit. Pracuji velmi tvrdě a jsem hodna každého centu."Módní ikona Coco Chanel: „Jsou lidé, kteří mají peníze, a lidé, kteří jsou bohatí."+ 6 fotek+ 7 fotek

Beyoncé, Linda Evangelista, princezna Diana a další slavné ženy řekly spoustu zajímavých věcí nejen o mužích, ale také o penězích. Jak vnímají bohatství, vydělávání peněz a chudobu?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 13. 11. 2022 18:00

Aristoteles Onassis byl jeden z nejbohatších mužů 20. století. Jednou řekl, že kdyby neexistovaly ženy, všechny peníze světa by ztratily smysl. Jak se na peníze vlastně dívají úspěšné ženy?

Zpěvačka Byoncé o penězích

Trojnásobná maminka, herečka a zpěvačka Beyoncé patří mezi nejúspěšnější ženy planety. Přesto se její majetek odhaduje na přibližně 500 milionů dolarů a v žebříčcích miliardářů ji nenajdeme.

Věřím, že ženy by měly být finančně nezávislé na svých mužích. A přiznejme si to, peníze dávají mužům moc řídit šou. Dávají mužům moc definovat hodnotu. Definují, co je sexy. A muži definují, co je ženské,“ řekla jednou Beyoncé, která se v šoubyznysu pohybuje od roku 1997, kdy jí bylo 16 let.

A otázka peněz pronikla i do jejích textů. Třeba ve skladbě Boss zazní: „Moje prapravnoučata jsou již bohatá. To je spousta hnědých dětí na seznamu Forbes."

Supermodelka Linga Evangelista o penězích

Devadesátá léta ovládaly takzvané supermodelky, které vykročily i mimo přehlídková mola. Vydělávaly miliony, udávaly trendy a chodily s filmovými hvězdami. Šlo o tuto pětici - Cindy Crawford, Christy Turlington, Naomi Campbell, Tatjana Patitz a Linda Evangelista. Právě poslední jmenovaná je autorkou jednoho slavného citátu o penězích.

S Christy (Turlington) máme takové rčení... nevstáváme z postele na méně než 10 000," řekla Linda Evangelista v říjnu 1990. I když už nepůsobí tolik povyku, jako před třiceti lety, tato věta se v různých obměnách cituje dodnes.

Mám pocit, že tato slova budou vyryta na můj náhrobek. Ptali se mě na ně pokaždé, když jsem dělala nějaký rozhovor. Omluvila jsem se za to. Řekla jsem, že je to pravda. Řekla jsem, že to byl vtip. A jestli toho lituji? Kdysi ano, teď už ne. Už ničeho nelituji," cituje modelku Huffpost. A pro kontext můžeme dodat, že třeba v roce 1991 dostala 20 000 dolarů za přehlídku jaro/léto značky Lanvin's.

Zdroje informací:

Finance.yahoo.com: 25 Quotes on Wealth From Powerful Women

Huffpost.com: Happy Birthday, Linda Evangelista! The Original Supermodel Turns 50 And Is Happy About Aging

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články