Tereza Kostková má doma krajtu královskou: Jako jediná z rodiny se s ní mazlím. Mám ráda, když se po mě plazí

Krajta královská Terezy Kostkové se jmenuje Darthička.Darthička přitom dlouho své pohlaví tajila.Tereza Kostková říká, že se s ní mazlí jako jediná z rodiny.Tereza žertuje, že kabelku by ze své hadí samičky nikdy udělat nenechala.+ 10 fotek+ 11 fotek

Herečka a moderátorka Tereza Kostková (46) promluvila pro Lifee.cz o svém nezvyklém domácím mazlíčkovi, kterého si před lety přál její syn Antonín (16). Kromě pejska totiž mají doma hada. Dlouho přitom nebylo jasné, jakého pohlaví jejich Darth je. A nakonec se ukázalo, že jde o samičku. Kdo se o ni nejčastěji stará a jak často potřebuje krmit?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 28. 05. 2023 12:00

Z plazů měla herečka Tereza Kostková nejprve respekt, ale později si krajtu královskou natolik zamilovala, že k ním má nejblíže z celé rodiny - byť si ji původně přál její syn Antonín. Dlouho přitom neměli jasno o jejím pohlaví. „Původně jsme si mysleli, že je to kluk, samec, takže Tonda vymyslel jméno - v té době adekvátní jeho věku - Darth. Je to namíchané z Hvězdných válek, děti budou vědět," vysvětluje Tereza v rozhovoru pro Lifee.cz. Ale museli jsme z ní nakonec udělat Darthičku, když jsme se dozvěděli, že to je holka," krčí rameny spokojená milovnice hadů.

Tereza Kostková se ráda mazlí s krajtou

Jak sympatická herečka odhaluje, Darthička není jediným mazlíčkem, kterého doma mají. „Máme ještě pejska. Ten by byl smutný, kdybychom ho nejmenovali, protože on je opravdu mazlíček. Ale já se tedy mazlím i s tím hadem - jako jediná z rodiny," překvapuje Tereza. Vysvětlení je prosté - dotyk hadí kůže jí dělá dobře. „Je mi příjemné, když se po mně plazí. Je to tedy holka, samice, a myslím, že je velmi spokojená ve svém krásném teráriu - v teplíčku, ve vlhku, je to přesně tak, jak má být," popisuje Tereza svůj život s tulivou krajtou královskou.

K hadům měla respekt, potom se zamilovala

Nápad pořídit si hada se zrodil v hlavě jejího syna. Ale jak už to tak bývá, o Darthičku se nakonec nejvíc stará maminka. Často se s ní také fotí na své sociální sítě„Jak říkám, ráda vnímám impulzy mých blízkých bytostí, respektive synův impulz mít hada byl inspirativní, protože on plazy svého času miloval. Já k tomu měla respekt," odhaluje Tereza odkud vítr vane. „No, a dneska jsem to já, kdo je do toho zamilovaný," pochvaluje si spokojená majitelka krajty.

Krajtě servíruje jednou za šest týdnů myši

Útlocitným povahám se to může zdát nemyslitelné, ale Tereza je také tou, kdo krajtu krmí. A živého krmiva jí líto není. „Krmíme ji tím, co většinou mají hadi od pána Boha na repertoáru. Takže myšmi - jednou za šest týdnů, zhruba tak. To je přirozený koloběh života," krčí Tereza spokojeně rameny. Myšími holátky se dokonce pochlubila na svém Instagramu.

Jisté je, že častěji Darthička jíst nepotřebuje a hladem rozhodně netrpí. „Takhle to stačí. A náš veterinář říkal, že je v nejlepší kondici a že po dlouhé době nevidí vyžraného hada, naopak je velmi zdravá a pěkná," chválí Tereza mazlíčka, se kterým už navázala unikátní pouto. „Ona si řekne, já už poznám, kdy má hlad," vysvětluje známá chovatelka hadů.

Související články

Další články