Zaskočený Zdeněk Svěrák o recenzích na Betlémské světlo: Při předpremiérách byli diváci šťastní, pak přišel šok

Zaskočený Zdeněk Svěrák o recenzích na Betlémské světlo: Při předpremiérách byli diváci šťastní, pak přišel šok
Zdroj: Herminapress
Jan Svěrák a jeho otec Zdeněk tvoří úspěšný filmařský tandem.Betlémské světlo je osmým společným počinem Zdeňka a Jana Svěrákových.„Hraju spisovatele Šejnohu. Ten člověk jako by mi vypadl z oka. Je jen o něco komičtější,“ popisuje Zdeněk Svěrák svoji úlohu v komedii Betlémské světlo.Mnozí o Janu a Zdeňku Svěrákových tvrdí, že jsou nerozlučná dvojice. A na jejich filmech je to znát.+ 3 fotky+ 4 fotky

Začátkem března měla v českých kinech premiéru nová komedie Jana a Zdeňka Svěrákových Betlémské světlo. Jde o osmý společný celovečerní film otce a syna - a opět budí rozporuplné reakce diváků i kritiků. Jak se dotkly Zdeňka Svěráka (86)? Legendární scenárista se o své dojmy podělil s webem Lifee.cz.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 01. 05. 2022 08:00

„Zažili jsme krásné reakce během předpremiér. Jezdili jsme po naší krásné vlasti a kina byla plná. Lidé byli z filmu šťastní. Potom přišel šok," popisuje v rozhovoru pro Lifee.cz Zdeněk Svěrák. „Po premiéře to veškerá kritika, až na pár výjimek, naprosto strhala. A to je podle mě jeden z důvodů, proč na to teď lidé nechodí," bilancuje nízkou návštěvnost kin.

Betlémskému světlu nepomohla ani nahá Tereza Ramba

Filmu podle všeho nepomohla ani velká propagace, v rámci níž se herečka Tereza Ramba (32) na decentním billboardu objevila tak, jak ji pán Bůh stvořil. „Terezin plakát byl pouze v jednom exempláři, a to na Vinohradské třídě. Nepomohl," krčí rameny Svěrák, kterého negativní recenze evidentně zasáhly.

Lidé se k filmu ještě vrátí, věří Zdeněk Svěrák

„Já myslím, že je to krásný film. Pro nás je šok, jak nepřátelsky byl přijat – pro mě dokonce až urážlivě," hodnotí Zdeněk Svěrák některé z publikovaných recenzí. Psali, že to je uslintaný, sexistický humor. Snad se doba ještě uklidní a lidé zase začnou chodit do kin," uzavírá dramaturg a legendární herec Svěrák. Ještě se k tomu filmu vrátí," dodává optimisticky.

Jan Svěrák v rozhovoru o natáčení zmiňuje, jak si cenil toho, že může trávit čas se svým otcem, jakou má radost, že jej zas režíruje. Do výroby zapojil také své dva syny. Zvnějšku by se tak mohlo zdát, že půjde o rodinný podnik, který dotyční realizovali hlavně sobě pro radost, aby měli pěkné vzpomínky,“ uvádí například uživatel Matty na fanouškovském webu ČSFD.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články